NWVV verdiend langs FC Assen

NIEUW WEERDINGE - In de zaterdag 5e klasse F behaalde NWVV een verdiende 2-1 overwinning op FC Assen. Na een 0-1 ruststand wonnen de mannen van trainer Geert Aalderink met 2-1 door twee doelpunten van Roy Super.

Ondanks dat NWVV vanaf het begin wel de bovenliggende partij was wisten de gasten uit Assen wel een 1-0 voorsprong te nemen. Geert Aalderink: ,,Je bent dan wel de bovenliggende partij, maar verzuimden wel de mooie mogelijkheden die er werden uitgespeeld ook te verzilveren.

FC Assen deed dat wel vlak voor de thee via Christiaan Trijbels. Geen mooi moment om mee naar de kleedkamer te gaan. Wij raakten echter nog niet in paniek. In de tweede helft kwamen wij wel goed uit de startblokken en wist binnen vijf minuten op gelijke hoogte komen. Roy Super werd binnen de zestien onderuit gehaald en hij benutte zelf de toegekende strafschop. 1-1“.

FC Assen kreeg daarna ook wel enkele kansjes, maar een kwartier voor tijd gooide NWVV de wedstrijd in het slot door de 2-1 binnen te tikken. Geert Aalderink: ,,Dylon Meijering plaatste een super steekpass door de niet al te sterke verdediging van FC Assen en de snelle Roy Super was er als de kippen bij om de bal tegen het netje te knallen. 2-1.

Daarna kregen wij nog wel enkele kansen om ook nog de 3-1 of 4-1 te scoren, maar de bal wilde er niet meer in. Bijna hadden wij in de laatste minuut nog wel een tik op de neus gekregen, maar gelukkig voor ons verdween een schot vanaf de zestien rakelings over de lat en bleef het bij de 2-1 eindstand. Nog een tegentreffer zou gezien de hele wedstrijd ook niet verdiend zijn geweest.”