Schoonebeek en EHS’85 in evenwicht

PESSE - Om de nacompetitie te ontlopen, sprokkelde Schoonebeek afgelopen zondag een puntje in Pesse. Schoonebeek staat op de 10e plek en deze donderdag kwam nummer 11 EHS-85 op bezoek. De 12e positie is een nacompetitieplek, en beide team proberen dit te verhinderen. Met een overwinning zou Schoonebeek zich nagenoeg veilig hebben gespeeld. Na een boeiend en terecht 2-2 gelijkspel veranderde er voor beiden niet zo veel op de ranglijst.

Het begin was voor EHS, dat begon met een kopkans voor Richard Fuhler, maar hij kopte echter net naast. Vervolgens was het in de 4e minuut de beurt aan Schoonebeek; een corner van Maurice Beerlink werd door Leon Steffens goed ingekopt, maar deze werd door een speler van EHS van de doellijn gehaald. Het spel golfde vervolgens op en neer en de volgende kans was voor Stijn Schepers, hij passeerde drie EHS verdedigers maar strandde op de doelman. In de 12e minuut leek EHS op voorsprong te komen, maar er werd gescoord vanuit buitenspel positie.

De volgende kans was weer voor Schoonebeek, Maurice Beerlink nam de bal op de pantoffel, maar schoot tegen de keeper aan. In de 39e minuut kwam EHS wel op voorsprong; Leon Steffens verloor op de achterlijn de bal aan Boy Mestemaker, Mestemaker omspeelde Schulte en frommelde de bal achter doelman Berens, 0-1. Op slag van rust van rust kwam Schoonebeek op gelijke hoogte; Johan Bos werd weggestuurd door Jeffrey Berens, Bos verlengde op de bedrijvige spits Maurice Beerlink, die vervolgens de 1-1 ruststand op het scorebord bracht.

In de rust bleef Mike Stam geblesseerd achter en werd vervangen door, net van een blessure teruggekeerde, Tim Slomp. Slomp liet zich direct gelden, want in de 47e minuut stuurde hij Jeffrey Berens diep, Berens zette voor op Beerlink, en Beerlink scoorde zijn tweede van de avond, 2-1. Vervolgens bleef het spel op en neer gaan, met mogelijkheden aan beide kanten. Tot de 71e minuut, Schoonebeek leek de voorsprong uit te kunnen bouwen, maar de doorkopbal van Johan Bos op de geheel vrij staande Beerlink was net niet zuiver genoeg. EHS counterde vervolgens razendsnel het hele veld over, en de lage voorzet van Boy Mestemaker, werd geheel vrijstaand door Richard Fuhler simpel binnen getikt, 2-2.

In de 73e minuut maakte Jeffrey Berens een domme overtreding op de middenlijn, wat hem geel opleverde. De domme opmerking daarna richting de scheidsrechter leverde hem direct de tweede gele kaart op, en kon hij vertrekken. Met 10 man probeerde Schoonebeek het puntje over de streep te trekken, het zakte in en probeerde via de counter er af en toe uit te komen. Dit leverde nog wel wat kansjes op, maar de grootste waren voor de 11 van EHS. Gelukkig voor Schoonebeek waren Fuhler en Mestemaker niet meer scherp in de afronding waardoor het uiteindelijk 2-2 bleef.

Met dit terechte gelijkspel blijft het gat tussen beiden drie punten, en lopen ze beiden een puntje uit op de ondersten. Deze wedstrijd was naar voren geschoven zodat er genoten kan worden van een vrije Bevrijdingsdag. Komende donderdag komt OVC op bezoek bij Schoonebeek voor een inhaalwedstrijd, waarna de zondag erop KSC op bezoek komt. EHS krijgt volgende week zondag Titan op bezoek.

Scoreverloop:
39 min: 0-1 Boy Mestemaker
45 min: 1-1 Maurice Beerlink
47 min: 2-1 Maurice Beerlink
71 min: 2-2 Richard Fuhler