Dubbel gevoel overheerst bij Drenthina

EMMEN - In de zaterdag 2e klasse J kende Drenthina zaterdagmiddag een dubbel gevoel. Enerzijds de teleurstelling voor de 4-0 nederlaag tegen VEVâ??67 en anderzijds de blijdschap van het behalen van de 2e periode na het 4-0 verlies van DZOH tegen kampioen Pelikaan S.

Drenthina trainer Peter Timmer baalt echt wel van de nederlaag want zijn ploeg speelde vooral in de eerste helft niet scherp genoeg en Rense Dijk al binnen vijf minuten de kans gaf om de 0-1 te scoren. Timmer: ,,Toen hij ook hij ook nog voor de thee de stand naar 0-2 tilde liepen wij steeds achter de feiten aan en was de wedstrijd eigenlijk al een beetje gelopen. Ik heb in de rust aangegeven dat er veel meer druk gezet moest worden, maar dat hebben wij niet kunnen afdwingen. In tegendeel zelfs want VEV ’67 kreeg nog kans om nog twee keer te scoren via Rick Schuring. Het resultaat in De Rietlanden hebben wij bewust een beetje buiten ons gezichtsveld gehouden.

Natuurlijk heb ik de jongens aangegeven dat wij aan een goede serie bezig zijn en een nederlaag er zeker nog zal komen. Ik had hem echter liever niet zaterdag gehad. Voor het gevoel in ieder geval, want zelf winnen en dan op een ander veld een periode zien bereiken is toch iets leuker dan dat je met 4-0 verliest en toch een feestje moet maken met de 2e periode. Wij wille nu toch graag met een goed gevoel naar de nacompetitie en dat kun je alleen bereiken door zelfs de nog resterende wedstrijd goed af te sluiten. Dat begint dan aanstaande zaterdag tegen het iets lager staande De Weide.“ besluit Peter Timmer.