FC Klazienaveen volgend seizoen 3e klasse

KLAZIENAVEEN – Na een zeer teleurstellend verlopen wedstrijd tegen Loppersum degradeert FC Klazienaveen naar de 3e klasse. Op sportpark De Planeet gingen de Klazienaveners na een 0-3 ruststand met 0-4 de bietenbult op.

FC Klazienaveen, de fusieclub tussen Klazienaveen en Zwartemeer kende een zeer matig tweede seizoen en kwam niet verder dan een twaalfde plaats. Zaterdag voltrok Loppersum het vonnis over de Klazienaveners en kwam na een half uur spelen op een 1-0 voorsprong door Thom Wildeman die diep werd weggestuurd en doelman Dani Kracht kansloos liet.

Iets meer dan tien minuten later wist Cees bij de Leij de wedstrijd eigenlijk al een beetje in het slot te zetten door een foutje van doelman Dani Kracht. Nog voor de thee wisten de gasten uit Loppersum die eigenlijk op alle fronten de betere waren dan de Klazienaveners op 0-3 door een treffer van Rick Buikema. Dat werd ook de verdiende ruststand voor Loppersum. FC Klazienaveen stond dan ook voor een moeilijke taak om er nog een wedstrijd van te maken in de tweede helft, maar de ploeg ontbrak het aan wilskracht.

Loppersum was overal net even iets sneller en attenter en wisten dat ook te belonen met nog een doelpunt van Cees bij de Leij na een snelle counter. 0-4 en daarna was over en uit en konden de wonden gelikt worden. Eindstand dus 0-4 en FC Klazienaveen speelt het volgende seizoen in de 3e klasse en zal dat dan gaan doen onder leiding van Patrick Beek uit Zuidlaren als opvolger van Eric Prins.