Titan naar de finale tegen Red Zwart

HAVELTHE – In de strijd voor promotie naar de 3e klasse was Havelthe afgelopen zondag de eerste horde voor Titam om die doelstelling te halen. De wedstrijd eindigde in 1-1 en na verlenging en strafschoppen plaatste Titan zich voor de finale tegen Red Zwart.

De thuisploeg voetbalde makkelijker dan Titan en kreeg een paar kleine kansen. Titan wist in de 20e minuut wel de eerste kans die plotseling uit de lucht viel te benutten. Harmjan Moesker tikte na een klutsbal de bal achter doelman Danny Nieuwenhuis. 0-1 en dat werd ook de ruststand. In de tweede helft kwam Titan beter uit de kleedkamer, maar de mannen van trainer Geert Aalderink had wel meer grip op de wedstrijd, maar veel kansen kreeg het niet. En die kansen die het uitspeelde werden niet benut. Ook Marko Mihalji verzuimde de wedstrijd vroegtijdig te beslissen, maar wist uit twee mooie kansen niet te verzilveren.

Titan Geert Aalderink: ,,Ja als een zelf verzuimd om de uitgespeelde kansen te benutten doet de tegenstander het wel en kregen wij een kwartier voor tijd de kous op de kop. Uit een corner verdween de bal via één van onze spelers in eigen doel. 1-1.” In de slotfase kreeg Titan nog de betere kansen, maar gescoord werd er niet meer, zodat een verlenging de beslissing moest brengen. In de verlenging viel er weinig te genieten. Beide ploegen zaten er doorheen.

De grootste kans was voor Titan, maar Moesker verzuimde zijn tweede van de middag te maken, waarna strafschoppen de beslissing moest brengen. Doelman Remon Poede stopte een strafschop van Esat Ramic, waarna Harmjan Moesker de wedstrijd besliste. Op tweede pinksterdag strijdt Titan, op een nog niet bekend neutraal terrein, tegen Read Swart wie er volgend seizoen in de 3e klasse mag uitkomen.