NWVV door naar volgende ronde

BORGER - Na een 1-2 ruststand won NWVV zaterdagmiddag met 4-2 in en tegen Borger en plaatste zich daarmee voor de volgende waarin aanstaande zaterdag een uitwedstrijd tegen Scheemda op het programma staat. Het was een wedstrijd waarin het begin even aftasten was, want Borger zakte steeds in en wij probeerden daar omheen te spelen, zegt NWVV trainer Geert Aalderink.

Halverwege de eerste helft was het dan eindelijk raak via Mark Kok die de bal uit een hoekschop kon binnen koppen. 0-1. NWVV werd daarna flink onder druk gezet en vijf minuten later stond het al weer gelijk door een doelpunt van Wiljan Vos. 1-1. Weer vijf minuten later is het de snelle Roy Super die NWVV opnieuw op voorsprong zette. 1-2 en dat werd ook de ruststand.

Na de thee probeerde Borger wel weer iets aan die achterstand te doen, maar gaf ook veel ruimte achterin weg en daar wist Roy Super wel raad. Met twee treffers op rij na enkele snelle counters betekenden dat NWVV op een 4-1 wist te komen en de wedstrijd daarna onder controle had.

Vlak voor het einde van de wedstrijd wist Albert Stevens Borger nog weer naar 2-4 te schieten, maar verder lieten de mannen van Nieuw Weerdinge het niet meer komen. Eindstand 2-4 en NWVV moet in de volgende ronde naar Scheemda waar het dan zal gaan om een plaats in de finale.