FC Emmen sluit voorbereiding af met winst op OFI Kreta

EMMEN - Op een snikhete donderdagavond heeft FC Emmen met 3-0 gewonnen van OFI Kreta. De Drenten lieten in fases goed spel zien en werden daardoor meerdere keren gevaarlijk, terwijl achterin relatief gemakkelijk de nul werd gehouden. In de openingsfase was het voor beide ploegen even aftasten. Beide ploegen waren bij vlagen wel dreigend, maar tot grote kansen leidde dat niet. Na de eerste drinkpauze kwamen de Emmenaren los. Eerst schoot Nikolai Laursen de bal in het net, al was er toen al gefloten vanwege buitenspel voor Marko Kolar.

Het water wordt klaargezet voor de drinkpauze (Foto: Bennie Wolbers)

Twee minuten later was het alsnog raak. Kolar waagde een poging van afstand, maar stuitte op doelman Ioannis Dermitzakis. De rebound was voor Michael de Leeuw, die de 1-0 binnenschoot.

Kort daarna werd de voorsprong uitgebouwd door Jafar Arias. Uit een corner van Laursen kopte de international van Curaçao via de onderkant van de lat raak vanaf de eerste paal.

In het laatste kwartier van de eerste helft kwam de voorsprong niet meer in gevaar, op twee Griekse hoekschoppen na. Aan de andere kant kon FC Emmen zelf ook niet dreigend worden.

Minder kansen in de tweede helft

In de tweede helft gingen de Emmenaren op zoek naar meer doelpunten. Eerst zorgde een vrije trap van de ingevallen Freddy Quispel voor gevaar, daarna was Kolar dichtbij met een schietkans in de zestien. Aan de andere kant moest Dennis Telgenkamp redding brengen op een schot van Vajebah Sakor.

Kolar schiet de 3-0 binnen (Foto: Bennie Wolbers)

De derde Drentse treffer kwam alsnog. Kolar ontving de bal rechts in het strafschopgebied en schoot laag binnen in de verre hoek: 3-0.

In de slotfase ging vermoeidheid een rol spelen voor beide ploegen. Mede daardoor bleek het creëren van kansen lastig, al kwamen de Emmenaren wel regelmatig gevaarlijk in de buurt van het Griekse doel.

Door de overwinning heeft FC Emmen de voorbereiding, waarin het ongeslagen bleef, een mooi slot gegeven. Zaterdag 3 augustus start de competitie met een thuiswedstrijd tegen FC Groningen.

FC Emmen – OFI Kreta: 3-0
23. De Leeuw 1-0