Nederlands Doven Vrouwen Futsalteam op weg naar WK!

Prima trainingsweekend in Emmen EMMEN - Afgelopen weekend heeft het Nederlands Doven Vrouwenzaalvoetbalteam, onze ‘Dove Oranjeleeuwinnen’, een prima trainingsweekend in Emmen afgewerkt. Dit weekend was onderdeel van de voorbereidingscampagne van dit team op weg naar het WK in Winterthur Zwitserland, waar ze van 9 tot 16 november aan deelnemen.


Zaterdagochtend werd er 2,5 uur pittig getraind in Sporthal Meerdijk, waarna ze op zaterdagmiddag een stevig fitnessprogramma afgewerkt hebben bij (en aangeboden door) Basic Fit. Zondagochtend stond, ook weer in sporthal Meerdijk, een oefenwedstrijd tegen eredivisionist Drs. Vijfje uit Groningen op het programma. Onder toeziend oog van de nodige toeschouwers werd weliswaar met 3-7 verloren, maar er kan met tevredenheid terug worden gekeken op vertoonde veldspel.

Dat geeft veel vertrouwen voor de rest van de oefenperiode en natuurlijk voor het WK. Naast het fysieke deel stond het weekend ook in het teken van het verder versterken van de teamgeest. Dat is voortreffelijk gelukt. De sfeer in het team en met de begeleidende staf is uitstekend, zo is gebleken. De hele groep heeft veel plezier gehad. Ook erg belangrijk om goede prestaties te leveren!

Het trainingsweekend werd ondermeer mogelijk gemaakt door de samenwerking met de organisatie rondom het WK Paracycling en Naoberschap United, de MVO stichting van FC Emmen. Zo konden de dames hun trainingsweekend bijvoorbeeld afsluiten met een rondleiding in stadion De Oude Meerdijk. Moe maar voldaan is iedereen vervolgens vertrokken. Voor de meesten zat er nog een flinke reis op, want het overgrote deel van de groep komt uit het westen en zuiden van ons land.

Alle betrokkenen hebben het team veel succes gewenst op weg naar en tijdens het WK in Zwitserland! De vrouwen zijn van plan om nog veel van zich te laten horen. Wie ze wil volgen kan terecht op Facebook (WK futsal voor Doven, Winterthur, Zwitserland). Het trainingsweekend in Emmen was ook bedoeld om de dovensport in onze regio onder de aandacht te brengen om van daaruit meer mensen met deze beperking aan het sporten te krijgen. Interesse? Kijk dan op www.kndsb.nl. (Zie ook het fotoboek op deze site)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda