Zondagamateurclubs kijken vooruit naar het nieuwe seizoen

EMMEN - Het nieuwe voetbalseizoen bij de amateurs is het afgelopen weekend weer van start gegaan. Lees de doelstellingen en verwachtingen van de zondagclubs in de gemeente Emmen in willekeurige volgorde.

Marc Hegeman(43): ,,SVBO is het wel verplicht om weer bovenin mee te doen”


BARGER OOSTERVELD – In de zondag 1e klasse F wist SVBO onder leiding van hoofdtrainer Marc Hegeman niet echt de vooraf gestelde doelstelling in te lossen. Terugkijkend wil de 43-jarige trainer daar toch niet al te dramatisch doen, want SVBO heeft het best goed gedaan. ,,SVBO is net als een seizoen daarvoor als vijfde geëindigd en kwam ver in de beker, maar wist helaas geen periodetitel te pakken. Tot de winterstop ging het allemaal nog wel redelijk goed, maar daarna kregen wij te maken met blessures van verschillende basisspelers. Daardoor speelden vaak te wisselvallig en was het allemaal niet zo perfect, want wij hadden er veel meer uit moeten halen. In wedstrijden tegen Noordster, GAVC en GRC Groningen ontbrak volgens mij een beetje de beleving en de wil om te winnen.”

Voor het nieuwe seizoen verwacht Marc Hegeman, mede eigenaar van schildersbedrijf Hegeman en Haitel, wel dat SVBO weer voor een top vier plaats zal moeten gaan. Er is versterking gekomen met Tom Scheper van Hoogeveen, die een jaar niet speelde en van buurman FC Klazienaveen kwam Stan Kroeze over. Ook nu weer zijn er vijf, zes A-junioren door gestroomd naar de selectie. Doordat ook nog een groot aantal A-junioren de overstap naar de senioren hebben gemaakt maken hebben wij nu een selectie van 36 spelers, vervolgt Marc Hegeman: ,,Wij hebben nu bijna alle positie dubbel bezet. De concurrentie is daardoor groter geworden en is men niet zo maar zeker van een basisplaats.”

Marc Hegeman die het vorige seizoen het stokje overnam van Rolf Veneboer is zeer tevreden over zijn eerste jaar bij de geelzwarten: ,,Samen met technisch directeur Yme Boersma hebben wij na veel inspanning ook weer een 2e elftal kunnen inschrijven. Wij hebben het 1e en 2e team nu veel samen laten trainen en na de winterstop zelfs de A-junioren ook laten aansluiting bij de training. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen als je ziet hoeveel spelers uit eigen jeugd een plaats in de hoofdmacht hebben gehaald. Wij zullen wel zien waar wij uiteindelijk staan. Voor mij is Sneek ook nu weer de grootste kandidaat is voor het kampioenschap.”

Geert van der Tuuk (55): ,,Handhaven staat voorop bij Zwartemeerse Boys”


ZWARTEMEER – In het afgelopen seizoen werd Zwartemeerse Boys onder leiding van trainer Hendrikus Mulder kampioen van de vijfde klasse E. Daarmee werd de degradatie van een seizoen eerder snel weer recht gezet. De boys werden ook de terechte kampioen, zegt Geert van der Tuuk, de nieuwe trainer van Zwartemeerse Boys nadat Hendrikus Mulder besloot om als trainer te stoppen.

,,Vanaf het moment dat bekend was dat ik de opvolger van Mulder zou worden heb ik de club op de voet gevolgd en gemerkt dat het een jonge, maar gretige groep is. Voor mij is het toch een hele uitdaging om met deze groep te werken. Van de oude selectie hebben Jeffrey Mulderij en Richard Knol besloten om te stoppen en is Tim Funke is naar SVBC vertrokken. De aanvulling is er nu vooral met het hele A1 elftal en Kevin Arling van VEV en Justin Schimmel en Ronald van der Weide van FC Klazienaveen. Ik heb nu een grote, maar gezien de eerste trainingen, ook zeer gretige groep ter beschikking. Tijdens enkele oefenpotjes hebben wij wel gemerkt dat er nog wel werk aan de winkel is.”

Geert van der Tuuk, die ook nog een beetje als scout actief voor PSV in de noordelijke provincies actief is, doelt daarmee op een oefenduel tegen CEC waar zijn ploeg na een 2-0 voorsprong uiteindelijk nog simpel met 6-2 verliest. Het middenveld en voorhoede staat wel al een beetje, maar verdedigend moet het nog wel even groeien, zegt Van der Tuuk. ,,Voor het komende seizoen heb ik geen echte opdracht van het bestuur meegekregen, maar wij zullen toch vooral handhaving als eerste doelstelling hebben.

Gezien de indeling zitten er met OVC 21 en Balkbrug enkele oostelijke ploegen in waarvan ik geen enkel inzicht heb, Daarnaast geld voor Titan nu na twee mislukte pogingen misschien wel het spreekwoord van: “Driemaal is scheepsrecht”. Ik heb zelf vroeger vaak nooit met een pretje tegen de boys gevoetbald en vindt dat in deze klasse met een groot aantal derby’s vaak op fysieke kracht beslist worden. Dus daar moeten wij ook weer aan werken en dan zie ik de komende competitie met vertrouwen tegemoet, besluit Geert van der Tuuk die alvast wat brandhout op de oven legt voor de barbecue.”


Tim Nikken(29): ,, CEC gaat in eerste instantie voor linker rijtje


EMMER COMPASCUUM – In de zondag 3e klasse C stelde CEC uit Emmer Compascuum het afgelopen seizoen zwaar teleur met een 9e plaats, terwijl het een seizoen eerder met een derde plaats nog mee deed voor een prijs. Dat is de eerste reactie van laatste man Tim Nikken, die aan zijn 10e seizoen bij de blauwhemden gaat beginnen als hij terugblikt op het afgelopen seizoen. ,,Het begon allemaal wel voortvarend, maar het afhaken van bijvoorbeeld Marc Timmer was toch wel een aderlating.

Timmer was de regisseur op het middenveld die het spel verdeelde, maar ook zelf regelmatig wist te scoren. Dat hebben wij in de groep niet echt op kunnen opvangen en het scorend vermogen was er ook niet echt dit seizoen. Dus een 9e plaats was wel het hoogst haalbare.” Na afloop van de competitie besloot Sander de Groot om te stoppen en kwam Daniel Berends op zijn besluit om te stoppen terug nadat hij kruisbandproblemen kreeg, om toch nog bij CEC te blijven. CEC heeft verschillende tegenslagen niet echt kunnen opvang, maar voor het komende seizoen is er iets meer lucht.

Tim Nikken, die lichamelijke opvoeding studeert in Zwolle en momenteel stage loopt op het Hondsrug College in Emmen: ,,Er stromen nu een aantal jonge A-junioren door naar de selectie en verder is het ook mooi dat Leon Sikkes weer vanuit Friesland deze kant is op gekomen en zich weer bij CEC heeft gemeld.” De Compascumers staan het komende seizoen onder leiding van Henri Goeree. De oud-speler van onder anderen Titan en drie jaar hoofdtrainer bij Ter Apel’96, houd in ieder geval wel van aanpakken, vervolgt Tim Nikken, die naast zijn studie in Zwolle als tussendoortje werkzaam is in kartonfabriek Solidus in Coevorden.

,,Goeree is vooral conditioneel bezig en is direct in zijn mening naar de groep toe. Ook hij is van mening dat wij niet direct aan een top-3 plaats moeten denken, maar vindt het wel reëel, gezien de mogelijkheden van CEC om als een goede middenmoter het linker rijtje te halen. Ik denk dat ploegen als het gepromoveerde HOC, dat zich ook goed heeft versterkt, het gedegradeerde Sc Erica en het net niet gepromoveerde Ter Apel’96 waarschijnlijk wel de strijd voor het kampioenschap aan zullen gaan. De CEC selectie heeft er in ieder geval weer veel zin in en dan zien wij wel hoe het allemaal zal verlopen”.

Ruben de Koning(19) wil met Weiteveense Boys vaste 4e klasser worden

WEITEVEEN – In de zondag 5e klasse E begon Weiteveense Boys weer aan een nieuwe competitie na een slecht seizoen die eindigde met degradatie naar de 5e klasse E. De Weiteveners willen het verloren terrein weer snel terug te vinden. Helaas lukte het niet om kampioen te worden en ook de nacompetitie leverde niet het beoogde succes op. Ruben de Koning, die aan zijn derde seizoen in de hoofdmacht van de boys gaat beginnen, had er wel een verklaring voor:

,,Wij eindigden slechts als vierde doordat wij vooral veel punten hebben laten liggen tegen tegenstanders die lager dan ons geklasseerd stonden. Wij speelden dan vaak te slordig en misschien ook wel met een vorm van onderschatting. Wij hadden het in de nacompetitie ook nog recht kunnen zetten, maar uiteindelijk was DVSV een te sterke tegenstander. Wij verloren daar met 5-2 waarmee onze doelstelling dus niet werd gehaald.“

Na afloop van de competitie zag trainer Harm Kiers, aan zijn derde seizoen bij de boys begonnen met Roudy Steffens en Stefan Bernsen wel twee dragende spelers naar FC Klazienaveen vertrekken. Toch wil Ruben de Koning, de vleugelaanvaller, die ook aan zijn derde seizoen in de hoofdmacht gaat beginnen niet wanhopen: ,,In het afgelopen seizoen hebben door blessures en schorsingen al een aantal jonge spelers veel speelminuten gekregen en die zullen nu naar de hoofdmacht doorstromen. Wij zullen dan ook zeker wel weer een doelstelling mogen hebben dat in de richting van de vierde klasse gaat. Ik wil niet direct een kampioenschap in de mond nemen, maar als het nu wel kan lukken via de nacompetitie zullen wij ook tevreden zijn.

Een pluspunt is misschien het gegeven dat de ploegen die ons het vorige seizoen de weg versperden wel zijn gepromoveerd. Natuurlijk zijn er met ploegen als Eext, GKC en Witteveense Boys weer nieuwkomers waar wij niet veel van weten.” Ruben de Koning, die het komende seizoen in Enschede Technisch Informatica gaat studeren zelf ook een doelstelling heeft en dat is meer doelpunten maken dan de tien van het vorige seizoen. Door de week kan ik mee trainen met de universiteitsvereniging en vanaf vrijdag aansluiten bij de boys. Heb er alle vertrouwen in dat het goed komt.”

Davey Geerts (21): ,, SVBC zal ook nu weer voor een top 5 plaats gaan”BARGER COMPASCUUM – Het afgelopen seizoen wist 5e klasser SVBC onder leiding van trainer Puck Horstman net niet aan haar doelstelling te voldoen. Na een wisselvallig seizoen eindigden de Barger Compascumers als 8e, maar dat had wel hoger moeten zijn, zegt Davey Geerts de aanvallende middenvelder van SVBC. ,,Wij hebben het in de voorlaatste wedstrijd tegen Weiteveense Boys (6-3 verlies) eigenlijk laten liggen. Net als in voorgaande wedstrijden verzuimden wij ons eigen spel te belonen en waren achterin steeds kwetsbaar”.

Na afloop van de competitie zag SVBC trainer Puck Horstman vertrekken en nam Geert Katoen het roer over. Ook in de spelersgroep werd het een wisseling van de wacht. Dat kun je wel stellen, vervolgt de metselaar bij Heijnen in Barger Oosterveld: ,,Robin Hartmann, Leroy Vink, Rob Foekens en Mark de Vries zijn een stapje lager gaan voetballen. Doelman Marc Wesseling is weer naar zijn oude club SVV’04 teruggekeerd en Dani Wittendorp probeert het iets hoger op bij Sc Erica. Nieuw in de selectie is Tim Funke van Zwartemeerse Boys en ook het complete A-elftal is doorgestroomd naar de selectie. Ook zijn er vijf jongens wie eerder bij clubs in de regio hebben gevoetbald en nu weer zijn begonnen. Hierdoor hebben wij nu wel een ruime selectie gekregen. De concurrentie is moordend en iedereen zal er vol voor moeten gaan om een basisplaats te pakken”.

Een echte doelstelling is er nog niet uitgesproken door de trainer en de groep. Een kampioenschap wil ik ook niet in de mond nemen, maar denk toch dat wij weer vol voor een plaats in de top-5 moeten gaan en dan misschien een periode meepikken. Ik verwacht ook weer veel van Weiteveense Boys terwijl Treffers-16 en Witteveense Boys zich ook wel weer laten zien. In ieder geval staan weer leuke derby’s te wachten tegen onder anderen Zandpol, Weiteveense Boys en Sc Roswinkel. Wij hebben bij wedstrijden altijd een vaste kern van ruim dertig tot vijftig supporters die ons ondersteunen. Hopelijk kunnen wij die groep op het veld met goede prestaties bedanken”, besluit Davey Geerts, die al vanaf zijn 15e in de hoofdmacht van SVBC actief is.

Rick Nijland(17) ,,Wij willen het beter doen dan het afgelopen seizoen”

NIEUW DORDRECHT – DVC’59 heeft het afgelopen seizoen al snel achter zich gelaten. De ploeg moest uiteindelijk via de nacompetitie nog strijden om klasse behoud. Het lukte uiteindelijk door in en tegen Alteveer met 5-1 te winnen en de laatste finalewedstrijd niet meer gespeeld hoefde te worden. Dat was volgens Rick Nijland, die aan zijn tweede seizoen in de hoofdmacht gaat beginnen, precies op het goede moment pieken van DVC’59.

,,Toch nog een goede afsluiting van het seizoen waarin het niet allemaal liep zoals iedereen die de ploeg een warm hart toedraagt wel graag had gewild. Het was voor onze trainer soms niet gemakkelijk om steeds een representatief team het veld op te kunnen sturen, door blessuren en enkele schorsingen. Voor het komende seizoen ziet het er iets beter uit met de komst van een aantal nieuwe spelers, maar wij zullen doelman Bert Tubben zeker gaan missen, die net als Martijn Schulte, hun carrières hebben afgesloten.”

Gelukkig zijn er voor DVC’59 wel weer een paar spelers bijgekomen die de groep in de breedte iets sterker maakt. Rick Schoenmaker en Wesley Janssen komen over van buurman FC Klazienaveen en als vervanger voor doelman Bert Tubben, de rots in de branding bij veel wedstrijden, hebben Nico Smit, Rob Jeuring en Nick Bruinewoud zich gemeld bij de selectie van trainer Martin Koppenol, die na zijn eerste seizoen opnieuw het vertrouwen van het DVC’59 bestuur heeft gekregen. Rick Nijland, die op het Carmel College in het examenjaar havo zit en in de weekenden werkt bij Good Fellas in Barger Oosterveld, kijkt toch wel met vertrouwen uit naar het nieuwe seizoen:

,,Wij hebben nu meer keus en meer mogelijkheden op verschillenden posities, waardoor iedereen ook alles zal moeten geven om zich in het team te spelen. In het verleden ontbrak de motivatie soms wel eens wegens gebrek aan concurrentie. Iedereen zal er nu vol voor moeten gaan. In deze klasse zullen Balkbrug, de degradant uit de 3e klasse, Schoonebeek en Titan die de promotie net mis liep, zeker weer mee doen. Ik verwacht ook wel dat Zwartemeerse Boys, de kampioen van de 5e klasse F, de nodige punten zal binnen halen. Wij hebben nog niet echt een doelstelling uitgesproken, maar zullen er alles aan doen om er een beter seizoen van te maken”.

Gilles-Jan Kalter(28): ,,Bargeres heeft nu een goede mix van jong en oud”

EMMEN – In de zondag 4e klasse D wist Bargeres niet de vooraf gestelde doelen te realiseren. Net als een seizoen eerder had Bargeres het moeilijk en wist weinig punten te pakken. Nee…onze doelstelling was toch zeker een top-vijf positie, zegt Gilles-Jan Kalter, de verdedigende middenvelder, bij Bargeres.

,,Wij hadden het vorige seizoen tot aan de winterstop heel moeilijk. Het was allemaal toch even wennen aan de andere spelopvatting van onze nieuwe trainer Aryan Doldersum na het vertrek van Hermannus Horlings naar ZNC. Doldersum, die graag van achteruit wil proberen te voetballen met veel druk naar voren, kreeg uiteindelijk toch alle puzzelstukjes op de goede plek. Dat leverde na de winterstop een goede tweede helft van de competitie op met uiteindelijk een zevende plaats. Helaas was het net te weinig om de nacompetitie nog te halen, omdat wij ons zelf in een aantal wedstrijden niet hebben beloond met punten”.

Na het einde van de competitie zag Bargeres alleen Frank Smalbil afhaken wegens een verhuizing naar Amsterdam. Daar tegen over hebben zich wel enkele nieuwe spelers gemeld. Uit eigen jeugd is bijvoorbeeld Casper Dorgelo definitief doorgestroomd vanuit A-1. Een groot talent die het vorige seizoen ook al vaak mee speelde en zelfs samen met Reinier Visser clubtopscoorder werd met 10 treffers. Van DZOH zijn doelman Bas Koopman en middenvelder Stefan Kanga van Drenthina overgekomen en oudgediende Rik Zinnemers heeft na een jaartje niks doen ook weer aangehaakt bij de groep. ,,Onze trainer heeft nu vanaf het begin toch al een basis staan en kan met de vorig seizoen ingeslagen weg doortrekken”, vervolgt Gilles-Jan.:

,,Ook Reinier Visser kan er vanaf nu ook weer vol bij zijn waardoor de selectie nu wordt gevormd door een mooie mix van jonge en ervaren spelers. Wij gaan zeker weer meedoen voor een top-5 positie en daar aangekoppeld misschien stiekem meedoen voor een periodetitel. De concurrentie komt dit seizoen denk ik vooral weer van Titan dat het voor het tweede opeenvolgende seizoen weer net in de slotfase liet liggen, terwijl ik ook KSC en OVC’21 toch wel hoog in schat. Bargeres gaat er dus helemaal voor, maar wij zullen er nu wel vanaf het begin moeten staan".

De chemisch analist bij de NAM is zelf ook op de goede plek bij Bargeres. Onder leiding van voorzitter Peter Santingh is Bargeres weer een club met leden aanwas en zij ziet ook weer veel jeugdspelers na een periode bij DZOH weer op het oude nest terug keren”. aldus Gilles-Jan Kalter.

Nick Katoen(23): ,,Titan gaat opnieuw voor promotie”

NIEUW WEERDINGE – Het afgelopen seizoen had Titan maar één doelstelling en dat was promoveren naar de 3e klasse, zegt centrale verdediger Nick Katoen. ,,Voor een kampioenschap waren wij met een 3e plaats niet constant genoeg om de concurrentie met HODO en Pesse aan te gaan, maar in de nacompetitie hebben wij het volledig zelf laten liggen. Wij wonnen na strafschoppen van Havelte, maar konden dat tegen Read Swart en Westerwolde geen vervolg geven. Tegen Westerwolde speelde we voor een nieuwe finale voor promotie. Met een 3-0 voorsprong waren wij er heel dicht bij, maar in de tweede helft werden wij alsnog met 4-3 aan de kant gezet. Dat was toch wel een grote teleurstelling”. Na afloop van de competitie zag trainer Geert Aalderink, die nu aan zijn derde seizoen bij Titan, (de 11e in totaal met onderbrekingen) is begonnen, een tweetal belangrijke spelers als Peter van Elten en Marko Mihalj vertrekken naar buurman NWVV, maar kon alleen de van SJS overgekomen Julian Bruining begroeten als versterking in de verdediging. Nick Katoen die zijn brood verdiend als medewerker bij Accountantskantoor HLB Nannen in Emmen: ,,Wij hebben nu denk ik wel een redelijk brede basis, met voldoende mogelijkheden. Ook kunnen wij nog enkele jonge jongens die er af en toe al bij waren, ook nog inpassen. Het middenveld kan denk ik het komende seizoen nog wel eens belangrijke sleutelrol hebben in de strijd om onze doelstelling te doen slagen. En dat is een kampioenschap of opnieuw een poging via de nacompetitie.”

Nick Katoen die aan zijn zesde seizoen in de hoofdmacht gaat beginnen ziet zeker kansen. ,,KSC, Sweel, OVC’21 en het gedegradeerde Sleen zijn denk ik stugge tegenstanders. Nieuw is ook Balkbrug die uit de vierde klasse E is overgeheveld naar onze klasse. Wij hebben geen enkele inzicht in de kracht van dat team, zoals dat ook geldt voor Gasselternijveen. Na de eerste bekerronde tegen Pekelder Boys, de Treffer’16 en Musselkanaal hebben wij hopelijk het team er staan waarmee wij onze doelstelling, promotie in daden kunnen omzetten,” besluit Nick Katoen.

Stan Hiemstra (22): ,,Teamgeest is het grote geheim van succes bij HOC”

BORGER/ODOORN - In de zondag 4e klasse E wist HOC (de Hunso Oring Combinatie) drie seizoenen na de promotie vanuit de 5e klasse F, de stap naar de 3e klasse C te maken. De mannen van trainer Johan Sikkes wonnen in de 4e klasse E 23 wedstrijden en verloren er drie met een doelsaldo van 103-23. Centrale verdediger Stan Hiemstra, die aan zijn vierde seizoen in de hoofdmacht is begonnen, wijt dit succes aan de enorme teamgeest die er in deze selectie heerst.

,,Wij hebben het met elkaar en voor elkaar gedaan. Jonge spelers in de ploeg werd meegetrokken door de meer ervaren spelers die als echte leiders in het veld liepen”. Trainer Johan Sikkes nam het roer over van Jans Spiegelaar die de ploeg vijf jaar onder zijn hoede had, maar moest ondanks het kampioenschap na één seizoen toch weer plaats maken. Voor het komende seizoen staat de van VKW komende Bas Nibbelke voor de groep die weinig afwijkt van de kampioensformatie, omdat niemand zich geroepen voelde om andere uitdagingen aan te gaan. De laborant op het UMCG in Groningen kent de trainer nog als sportleraar op het Esdal College: ,,Als hij als trainer net zo gedreven is als dat hij op school was, kunnen wij nog wat verwachten. Wij hebben de lat in ieder geval wel hoog gelegd. Natuurlijk is het niet gemakkelijk om twee seizoenen achter elkaar kampioen te worden, maar het is wel onze doelstelling.

Wij hebben ingespeelde ploeg waar Bas Nibbelke eigenlijk een beetje de goede lijn van het vorige seizoen kan doortrekken. Ongetwijfeld zal de tegenstand nu wel weer een stuk groter zijn dan in de vierde klasse. In tegenstelling tot het vorige seizoen krijgen nu weer een aantal mooie wedstrijden tegen ploegen uit de regio. Daaronder bijvoorbeeld ook het gedegradeerde Sc Erica, dat zeker ook graag snel weer de weg naar boven wil inslaan. Ook Weerdinge heeft er altijd een leuk team staan dat bovenin kan mee doen net als Ter Apel’96, dat de promotie naar de 2e klasse net niet haalde na een spectaculaire wedstrijd tegen Dalen. Wij gaan er in ieder geval wel voor en kunnen misschien voor een verrassing zorgen. Wie weet wat er het komende seizoen allemaal op het Harm Kuiper Sportpark in Odoorn kan gebeuren”, besluit Stan Hiemstra.

Jaimy Wessels(23): ,,Weerdinge moet gewoon voor kampioenschap gaan”


WEERDINGE – In de zondag 3e klasse C eindigde Weerdinge na het afgelopen seizoen op een vijfde plaats met 41 punten en een doelsaldo van 57-48. Een top-vijf notering waar menig club tevreden mee zou zijn, maar Weerdinge beslist niet, zegt Jaimy Wessels, die als nummer 10 aan zijn 4e seizoen bij de geelzwarten is begonnen. ,,Onze doelstelling was vooral het kampioenschap, maar zeker een periodetitel. Helaas is dat niet gelukt en dat kunnen wij ons alleen maar zelf verwijten. Juist tegen middelmatige ploegen lieten wij de punten liggen en dan doen je in deze sterke 3e klasse C niet mee.”

Na afloop van de competitie nam Weerdinge niet alleen afscheid van trainer Jan-Marc Bosman, maar ook van enkele belangrijke spelers als Sven van Meer(kiest voor de school) en Milos Ulic die het te druk heeft met werk, maar in het uiterste geval nog wel beschikbaar zal zijn. Daar tegenover staat nu de nieuwe trainer Jordy Nijgh. Volgens Jaimy Wessels een trainer met een nuchtere visie op het voetbal waardoor er toch weer een nieuwe wind waait op sportpark De Luwte in Weerdinge. ,,Wij kunnen tot nu toe alleen maar een positief beeld waar wij mee verder kunnen. Dat doen wij trouwens ook met enkele nieuwe spelers als de ervaren Sander Meertens en Dennie Pol van WKE, Sven Middel en Jim ten Hoor van Drenthina en Leon Bos van Stadskanaal.

Helaas nog geen speler uit eigen jeugd, maar deze nieuwe spelers kunnen de selectie alleen maar sterker maken. Vanaf de eerste training klikt het onderling ook prima en de taak aan trainer Jordy Nijgh is het nu om op alle posities het juiste poppetje neer te zetten. Ik zie dan ook met vertrouwen uit naar de nieuwe competitie, met allemaal clubs uit de regio. WKE en Dalen, de twee sterksten van het vorige seizoen,zijn er niet meer bij. Ik verwacht dan ook een echte topcompetitie met Ter Apel’96 als topfavoriet. Zij liepen de promotie net mis, maar hebben ook versterking gekregen. Toch denk ik dat wij geen genoegen moeten nemen met een top-drie positie. Met deze nieuwe selectie moeten wij maar één doelstelling hebben en dat is gewoon voor het allerhoogste, het kampioenschap gaan.” besluit de Emmer autohandelaar ‘.

Roy Lit (31): ,,SC Erica wil teleurstellend seizoen snel doen vergeten”

ERICA – Het afgelopen seizoen was gewoon waardeloos, is de eerste reactie van centrale verdediger Roy Lit, de oudste speler in de selectie van SC Erica, als het afgelopen seizoen ter sprake komt. ,,Vanaf het begin liep het eigenlijk al niet en wij hebben het uiteindelijk met elkaar niet goed gedaan en degradeerden naar de 3e klasse C. Dat was niet prettig, maar het zat er vanaf het begin al niet in. Wij kregen te maken met blessures en hadden misschien ook wel kwaliteit ingeboet na het vertrek van enkele spelers.”

Ook aan het eind van het afgelopen seizoen hebben weer enkele belangrijke spelers te kennen gegeven dat zij niet meer beschikbaar zijn. Rick Tubben, Niek en Joost Rolink zij afgezakt naar het vierde elftal, maar er komen ook weer een aantal spelers van buiten af om de selectie versterken. Pelle de Vries komt terug van Achilles 1894, Nick Hoorn komt van FC Klazienaveen. Dave Smit van SVBO en Dani Wittendorp is van SVBC overgekomen. Allemaal jongens van rond de twintig waar ik wel veel van verwacht, vervolgt Roy Lit die voor dit seizoen door hoofdtrainer Erwin Sikkes tot aanvoerder is benoemd.

,,De oud-spelers van SC Erica, Erwin Sikkes en zijn assistent Gerwin Duursma, hebben er in de voorbereiding al even flink aan getrokken. De eerste overwinning in de beker is ook al binnen. Wij wonnen met 3-1 van Gieten en zijn eigenlijk wel aan onze stand verplicht om in de poule met Gieten, Valther Boys en Bargeres de eerste KO-ronde te halen. Ik heb wel gemerkt dat wij nu weer meer voetbal in de ploeg hebben. Zonder gezeur onderling en dat schept toch wel vertrouwen om weer heel snel naar de 2e klasse terug te keren. Ik wil het woord kampioenschap niet in de mond nemen, maar een top-5 of een periodetitel zou ook kunnen. Ik denk dat ploegen als Ter Apel’96 en Raptim wel een de grootse concurrenten zullen zijn dit seizoen. Wij gaan er zonder enige druk van het bestuur gewoon tegen aan en proberen met mooi voetbal zo aanvallend mogelijk de wedstrijd te spelen.

Hendri Smit(45):,,Twedo legt de lat ook dit seizoen weer hoog”


NIEUW AMSTERDAM – In het afgelopen seizoen wist Twedo zich net met de hakken over de sloot in de zondag 3e klasse C te handhaven. Pas in de laatste wedstrijd tegen Sleen wisten de mannen van trainer Harjo van der Valle met een 4-1 overwinning klasse behoud te bewerkstelligen. Twedo begon een beetje wisselvallig aan de competitie, zegt teamleider Henry Smit.

,,Na tien wedstrijden hadden wij wel al 14 punten, maar toen kwam de klad er in met zeven nederlagen op rij. De oorzaak van deze slechte serie kan ik niet echt aangeven, maar te veel blessures hebben in een kleine selecties vaak grote invloed op de prestaties.” Na afloop van de toch wel teleurstellende competitie, waarin de lat vooraf toch wel een stuk hoger was gelegd, zagen trainer Harjo van der Valle en zijn assistent Jan Rolf Boer Robert Torenbosch(lager elftal), Jasper Emming en Marc Veldkamp zijn gestopt. Nieuwe spelers in de selectie zijn Jasper Hoogenberg (Erica’86) en Jarno Eisen en Dion Nijhof zijn doorgestroomd vanuit de eigen jeugd, vervolgt de oorspronkelijk uit Lutten afkomstige Henry Smit, die zelf 14 jaar actief was bij Germanicus en daarna nog speelde bij clubs als Emmen, Stadskanaal en Twedo.

,,Als ik nu naar de voorbereiding kijk dan lijkt het allemaal redelijk goed te gaan met overwinningen op CSVC (3-2), Schoonebeek (2-0) Sc Lutten (3-2) en Zandpol (3-0). Ook de eerste bekerwedstrijd leverde een 2-0 winst op tegen Witteveense Boys’87. Natuurlijk is dat niet altijd een graadmeter, maar onze doelstelling, een plaats boven in de middenmoot, hangt vooral af van hoe wij aan de competitie beginnen. Wat dat betreft is Ter Apel’96 direct een goede opdracht voor de mannen van Twedo.”

De ploeg uit het tweelingdorp Nieuw Amsterdam/Veenoord kan op het fysieke vlak wel goed meekomen. Toch zal het volgens de Logistiek medewerker bij Scania in Zwolle, voetballend misschien nog iets meer moeten brengen in deze 3e klasse C: ,,Als ik favorieten moet noemen dan denk ik dat SC Erica daar zeker onder valt, maar ook Ter Apel’96 en het gepromoveerde HOC, kunnen volgens mij meedoen voor het kampioenschap. Twedo zal zich zeker in de strijd kunnen mengen, maar zal eerst vooral gaan voor een plaats in de sub-top”, besluit Henry Smit.

Rick Piek(23): ,,SVV 04 gaat opnieuw voor wil"

SCHOONEBEEK – In de zondag 3e klasse C wilde SVV 04 het afgelopen seizoen graag meedoen voor een top vijf plaats met eventueel een periode binnen halen. Dat lukte niet echt voor de mannen van de vertrekkende trainer Arthur van der Veen, zegt Rick Piek, verdediger van SVV 04. ,,Nee….zeker niet en wat de oorzaak was? Tot aan de winterstop liep het eigenlijk wel volgens plan, maar de tweede helft van de competitie lukte er niet veel meer ook al bleven wij nog wel lang meedoen. Uiteindelijk werd het toch wel een teleurstellende 8e plaats in de eindrangschikking”


Na afloop van de competitie nam SVV 04 na twee seizoen afscheid van trainer Arthur van der Veen, die zich volledig gaat richten als evenementen coördinator bij de gemeente Emmen. Het bestuur trok als vervanger Philippe Karhof aan en van de selectie zijn er twee gestopt. Michel Kerkdijk gaat als trainer van 2e klasser Dalen een nieuwe uitdaging aan en doelman Dennis Bos heeft op medisch advies moeten besluiten om te stoppen, maar zal als keepertrainer wel bij de selectie betrokken blijven. De selectie is nu wel iets ruimer geworden met enkele nieuwe spelers. De broers Jasper en Martijn Woelders(doelman) van FC Klazienaveen en Nick Klingenberg van DZOH moeten SVV 04 iets extra’s geven.

Rick Piek: ,, Wij hebben nu alle posities bijna dubbel bezet waardoor de concurrentie nu groter is en iedereen keihard voor een basisplaats zal moeten knokken. Dat merk je nu trouwens al goed in de voorbereiding, want iedereen gaat er voor. Was ook even met Philippe Karhof, want het is nu allemaal toch iets harder, terwijl Arthur van der Veen vooral technisch bezig was. Voor de komende competitie is de doelstelling dan ook al weer gezet, vervolgt centrale verdediger: ,,Wij hebben nu een leuke indeling met daarbij een aantal clubs waartegen wij nog nooit hebben gespeeld, maar kijk wel al uit naar de derby’s tegen Twedo en Raptim waarin een aantal jongens spelen waar ik mee in de klas heb gezeten. Wij gaan er voor en zien wel waar wij uiteindelijk dan op uitkomen.“

Boy Mestemaker (20): ,,EHS’85 moet met deze selectie bovenin mee doen”


EMMRSCHANS – In de zaterdag 4e klasse D eindigde EHS’85 het afgelopen seizoen op een 8e plaats en dat was volgens Boy Mestemaker, de aanvaller bij de “schanskers” minder als waar aan het begin de doelstelling lag. Over de matige eerste deel van de competitie kan de rechtsbuiten van EHS85, die met zijn 20 jaar al aan zijn vierde seizoen in de hoofdmacht begint, niet veel zeggen: ,,Ik was voor mijn studie bedrijfseconomie een paar maanden in China en Bali en kan dus niet echt een oorzaak noemen. Wet wel dat de ploeg er hard voor gewerkt heeft, maar te kampen kreeg met blessures en dat maar moeilijk heeft kunnen opvangen. Gelukkig wist de groep na de winter wel weer iets beter voor de dag te komen en uiteindelijk nog voldoende punten wist te pakken”.

Na de competitie is Ronald Muter, die eigenlijk al een stap lager was gaan spelen, maar noodgedwongen weer zijn club moest helpen, is nu wel weer terug gezakt naar het 2e elftal en Niek Huberts is naar DZOH vertrokken. Nieuw in de selectie van trainer Henk van Klinken is Andrej Alilovic van vv Emmen en verder alleen de doorstroming van de eigen b-jeugd Jesse Mestemaker, Joey Franke, Joey Luc Hemme, Noah van der Laan en Sem Loves, waarin volgens Boys Mestemaker wel enkel goede spelers tussen zitten waar hij veel van verwacht. ,,Ik denk dan ook dat wij met deze selectie zeker hoger moeten kunnen eindigden dan het vorige seizoen.

Het kampioenschap wil ik niet in de mond nemen, maar meedoen voor een periodetitel moet zeker mogelijk zijn. Ik denk dat Titan, na twee keer net niet, nu misschien wel de stap kan maken. Willen wij mee kunnen doen dan moeten wij toch met veel druk naar voren spelen omdat daar denk ik onze kracht ligt. Natuurlijk hangt het wel van de tegenstanders af in hoeverre die ons de ruimte geven. In de eerste bekerwedstrijd tegen Ter Apel’96 werd die opportunisme flink afgestraft met een 10-2 nederlaag, maar wij zullen er met elkaar zeker voor gaan”, besluit de student aan de Stenden Hogeschool in Emmen.

Daniel Vos (32): ,,Valther Boys moet toch wel in de top-5 mee kunnen doen”

VALTHE – Het afgelopen seizoen eindigde Valther Boys op een zesde plaats in de zondag 5e klasse en dat was volgens centrale verdediger Daniel Vos net even iets minder dan gehoopt. ,,Door het vertrek van een aantal spelers die gestopt waren of naar elders zijn overgestapt had de ploeg toch meer aan kwaliteit ingeboet dan verwacht. Wij zijn een kleine club en dan blijkt dat je open gevallen plaatsen niet zo maar even weer kunt invullen. En in die situatie zijn wij ook weer aan het eind van afgelopen seizoen terecht gekomen. Tommy van Rijswijk besloot om te stoppen en Rick Jan de Vries was al eerder afgevallen. Daarnaast zijn enkele jongens naar lagere elftallen gegaan of zijn niet meer beschikbaar wegens stage in het buitenland.”

Om die leegte op te vangen hebben wij gelukkig enkele spelers uit het 2e en zelfs 3e elftal gevonden die nu wel de ambitie hebben om iets neer te zetten met Valther Boys. Daar gaan wij nu echt mee aan de slag, vervolgt Daniel Vos, die al sinds zijn de F-jeugd bij Valther Boys speelt. ,,Doordat de selectie een beetje laat compleet werd was er geen tijd meer om oefenwedstrijden te spelen. De bekerwedstrijden waren dan ook niet aan ons besteed. Ook het klasse verschil met bijvoorbeeld Sc Erica was eigenlijk te groot om er ook nog een serieuze oefenpartij van te maken. Toch wisten wij tot de rust de schade tot 0-3 te beperken, maar daarna gaven de voetballende kwaliteiten bij Sc Erica wel de doorslag”.

De doelstelling bij Valther Boys is volgens de sportdocent in het MBO-onderwijs van Aventus te Deventerhet komende seizoen eigenlijk alleen maar de ploeg gezond en fit houden. ,,Als dat lukt en alles een beetje op zijn plek wil vallen kunnen wij misschien wel meedoen voor een top-5 positie. Achterin staat het denk wel goed en ook met de middenveld bezetting kunnen wij wel vooruit. De enigste zorg ligt misschien voorin, waar nu nog even een echte “killer” moet opstaan om onze gestopte topscoorder Tommy van Rijswijk te compenseren. Ik vind het ook een beetje te moeilijk om een favoriet aan te wijzen als ik de indeling door loop. Ik denk dat het helemaal open ligt en iedereen van elkaar kan winnen, maar ook verliezen”, besluit Daniel Vos.

Harm Hindriks(32): ,,Ook het komende seizoen gaat WKE-16 voor het hoogste”

EMMEN – Na twee kampioenschappen op rij was het de vraag bij WKE-16 hoe het verder zou gaan in de zondag 3e klasse C. Onder leiding van de nieuwe trainer Jan Jouke Meertens begon de nieuwe competitie niet echt voortvarend en stonden de mannen aan de Sluisvierweg na vijf wedstrijden onderaan en leek het een zwaar seizoen tegemoet zou gaan. Dat dacht ook Harm Hindriks, de verdedigende middenvelder, bij de oranjehemden.

,,Het liep aanvankelijk voor geen cent en pas nadat wij de koppen even bij elkaar gestoken hebben en alle problemen die er waren hebben besproken, begon het beter te draaien. Het voetbal was er weer terug en kwamen weer in een goede serie terecht. Dat wisten wij ook lang vast te houden, maar na het onverwachtse verlies tegen Raptim leek een kampioenschap in eens ver weg. Achteraf viel deze nederlaag misschien wel op het goede moment, want daarna speelden wij bijvoorbeeld tegen EMMS onze beste wedstrijd van het seizoen en werden wij uiteindelijk voor de derde keer op rij kampioen.”

Na het seizoen zag WKE-16 Sander Meertens en Dennie Pol naar Weerdinge vertrekken en alleen Mo Kadouri kwam er nieuw bij. Voor het komende seizoen is de doelstelling bij WKE-16 niet anders dan in de voorgaande seizoenen. Harm Hindriks, in het dagelijkse leven werkzaam is bij Lopharm sportverzorging in Emmen, merkt op dat er vanaf de eerste training door iedereen keihard wordt gewerkt om weer zo hoog mogelijk te eindigden.

,,Wij hebben wel aangegeven dat wij alles willen blijven doen met eigen jongens van het kamp en als deze tweede klasse dan het plafond is zullen wij daar zo goed mogelijk mee omgaan. Wij zullen nu de strijd moeten aangaan met onder anderen Germanicus, Dalen, Nieuw Buinen, Rolder Boys en Valthermond. Daartussen zitten volgens mij ook wel een aantal favorieten voor een hoge klassering. De start van de competitie is pittig met achtereenvolgend Stadskanaal, Annen, Valthermond en Germanicus. Misschien dat de bekerwedstrijden tegen DZOH, SVBO en SDC’12 onze een beetje inzicht kan geven waar wij ongeveer staan.” aldus Harm Hindriks.

Martijn Gerding: ,,Zandpol moet gewoon voor een top-5 plaats mee kunnen doen”

ZANDPOL –Gezeten in zijn eigen zwembad gaf Martijn Gerding, de linker middenveld van Zandpol aan dat hij terugkijkt op een teleurstellend seizoen met Zandpol en was ook duidelijk in zijn resume. ,,Wij hebben toch een seizoen gehad waar het mede doordat het niet allemaal liep zoals wij graag wilden, de sfeer soms wel ver te zoeken was. Onze trainer Ep de Hoop die nu na vier seizoen aan een andere uitdaging toe was, heeft er alles aan gedaan heeft om onze doelstelling te halen. Jammer dat hij is vertrokken, maar ik heb nu trouwens ook alle vertrouwen in onze nieuwe trainer Cor Huls die wel een meer strakkere lijn van disclipline als handelswapen heeft.

Heel intensief met veel positiespel met de bal. Wij missen dit seizoen trouwens wel Rocko de Hoop die is gestopt en Marco Klassen en Gert-Jan de Jonge zijn naar Erica’86 vertrokken. Daar tegen over staat alleen de komst van Patrick Fietje van Twedo, maar ben wel van mening dat wij met deze selectie onze doelstelling, een top-vijf notering moeten kunnen hallen.” Veel daarbij zal het volgens Martijn Gerding, die intussen een koud flesje bier van vriendin Imke kreeg aangereikt, ook weer afhangen van de doelpuntenhonger van Stefan Knuppe, al een aantal jaren de absolute vedette bij Zandpol met inmiddels al 290 doelpunten voor Zandpol achter zijn naam. ,,Eigenlijk is Stefan, die het afgelopen seizoen topscoorder van Drenthe werd met 46 treffers, veel te goed voor deze klasse.

Ondanks de vele aanbiedingen die hij jaarlijks krijgt van bijvoorbeeld 1e, 2e en 3e klassers in de regio staat bij Stefan de clubliefde hoog in het vaandel. Wij zijn er blij mee en hopelijk heeft hij ook het komende seizoen weer veel inbreng om onze doelstelling, een plaats bij de eerste vijf te halen. Dat zijn wij ook wel een beetje verplicht aan onze vaste kern van supporters die ons overal volgen. Wij zullen in ieder geval veel tegengas kunnen verwachten van Weiteveense Boys dat al twee seizoenen de stap net niet kon maken en Eext en Witteveense Boys die uit de vierde klasse zijn gedegradeerd.“

Alex Blekkink (22) ,,Doelstelling vv Emmen zal in eerste instantie handhaven zijn”

EMMEN – De vv Emmen begon het achtste seizoen in de zondag 1e klasse F zonder echte doelstelling, maar naarmate de competitie volgde werd dat toch bijgesteld. Heel langzaam aan kon de groep naar boven kijken en op driekwart van de competitie werd pas echt het woord kampioen worden in de mond. Ook centrale verdediger Alex Blekkink kreeg steeds met het gevoel dat er iets moois stond aan te komen.

,,Ja het werd steeds spannender en bijna hadden wij het in de laatste fase nog weer uit handen gegeven, maar uiteindelijk werden wij wel kampioen en keerden na een aantal jaren weer terug in de hoofdklasse. De basis van dit succes is denk ik dat wij dit seizoen over een hele leuke ploeg beschikten en onze trainersduo Hendrik Oosting en Tim Idema ook met een aantal goede voetballers konden werken. Ook op die momenten dat het even echt nodig was kon er ook fysiek flink de beuk in gegooid worden”.

Na afloop van de kampioenscompetitie is de selectie van vv Emmen op een paar spelers na helemaal in act gebleven zodat Hendrik Oosting mooi kan voort borduren op het succesvolle afgelopen seizoen. Oosting zag Jan Quispel naar PEC Zwolle vertrekken en Rusambo Rajabu naar zaterdag 2e klasser DZOH . Nieuw in de groep van Oosting zijn de weer van Hoogeveen terug gekeerde Resmon Roemahlewang, Thom Alders, Maikel Arling, Bernard Bakker en Judes Kanga van Drenthina, Robin Gerlach van Musselkanaal en Guus Nijboer van FC Klazienaveen. Ik denk dat het voor de huidige in de breedte misschien iets sterker geworden selectie, keihard zal moeten werken om ons te handhaven, vervolgt de in Groningen studerende Alex Blekkink:

,,Wij hebben geen echte een doelstelling, maar dat de opdracht is handhaven in deze mooie Hoofdklasse met goede tegenstanders. Wij hebben geen enkel inzicht in wat wij kunnen verwachten van de ploegen uit de rest van het land zoals Rotterdam, Den Haag en Alphen aan de Rijn. De start van de competitie was met een 4-0 nederlaag tegen het Haagse HBS in ieder geval niet geweldig. Ik heb het vanaf de kant moeten meebeleven wegens een blessure. Gezien de uitslagen van de eerste speeldag moeten wij misschien wel de strijd aangaan met de clubs uit de regio zoals Alcides, Hoogeveen en MSC.” besluit Alex Blekkink.

Middenvelder Aaldert van Eck (27) gaat met Sc Roswinkel voor top-drie plaats

ROSWINKEL – In de zondag 5e klasse F was het afgelopen seizoen de doelstelling van Cor Lubach, trainer van Sc Roswinkel om zo goed mogelijk te voetballen en zien dan wel waar het kan eindigen. Het resultaat was met een 11e plaats achteraf iets minder dan gehoopt. Voor het komende seizoen is middenvelder Aaldert van Eck hoopvol gestemd. ,,Het afgelopen seizoen had er misschien iets meer ingezeten, maar de ploeg kende veel ongelukkige momenten. Vaak werd een doelpunt afgekeurd waardoor wij net geen punten pakten, terwijl tegenstanders soms juist wel op beslissende momenten scoorden. Met een 11e plaats kregen wij volgens mij iets te weinig”.

Dat de spelers het naar hun zin hebben bij Sc Roswinkel werd na het seizoen wel duidelijk toen bijna iedereen aangaf om bij de club te blijven. Aaldert van Eck: ,,Alleen Erik Neef is gestopt en wij hebben wel aanvulling gekregen met Kevin Platje en Jens Katuin die beiden enige tijd geleden waren gestopt, maar de voetbalkicks weer aantrekken. Ook Tim Kleinenberg keerde na een avontuurtje bij Ter Apel’96 weer terug op het oude nest. Ik denk dat wij met deze spelers erbij op de goede weg zijn om weer stapjes te kunnen maken.”

De storingsmonteur gas bij Enexis vind wel dat als het draait bij Sc Roswinkel het ook kan voetballen. Het gaat de goede kant op, maar als het eens niet loopt speelt de groep ook vaak tegen zichzelf. ,,In de oefenperiode hebben wij enkele wedstrijden verloren, maar wonnen wel van het zaterdagteam van CEC. Wij zijn de bekerronde begonnen met een 5-0 nederlaag tegen PJC, maar wonnen de tweede wedstrijd tegen 5e klasser Froombosch met 7-0 en hebben nog het duel tegen Muntendam. Dan zien wij wel waar wij staan als wij op 22 september de competitie beginnen met een uitwedstrijd tegen Buinen.

Alles is mogelijk, want ik denk dat er niet echt een ploeg met kop en schouders boven uit steekt, maar als ik toch een favoriet moet noemen is dat misschien wel Witteveense Boys. Wij leggen de lat met een plaats in de top-drie wel weer hoog. Wij kunnen fysiek elke tegenstander aan en kunnen als wij tegen een goed voetballende ploeg ook zelf goed spelen. Het vorige seizoen hadden we vooral moeite om zelf het spel te maken, maar daar gaan dit seizoen aan werken. Wij zien wel hoe de competitie zich dan ontwikkelt.” besluit Aaldert van Eck.

Leon Steffens (22): ,,Schoonebeek wil weer naar de subtop in de 4e klasse”

NIEUW-SCHOONEBEEK – De verwachtingen waren aan de vooravond van het vorige seizoen hoopvol bij Schoonebeek, maar de ploeg uit Nieuw Schoonebeek stelde uiteindelijk hevig teleur met slechts een 10e plaats in de 4e klasse E. Ja……, zegt Leon Steffens die alweer aan zijn zevende seizoen in de hoofdmacht gaat beginnen: ,,Het liep totaal anders dan verwacht en in plaats van bovenin de subtop werd het uiteindelijk nog knokken om klasse behoud en eindigden wij als 10e. De oorzaak........?

Ik denk dat het zelfvertrouwen in de groep ver te zoeken was. Mede door het vertrek van onze spelmaker en aanvoerder Jan Willem Wupkes, die een andere uitdaging zocht bij Sc Erica, kwam het ons voetbal niet ten goede. Ook doordat Niek Weitering en Johan Bos lange tijd afwezig waren wegens blessures, en dat in een kleine selectie zoals wij hebben, is dat moeilijk op te vangen en was de teleurstelling uiteindelijk heel groot. Voor de komende competitie zullen de Nieuw-Schoonebekers het onder leiding van de fanatieke en positief ingestelde nieuwe trainer Jorden Abel ook moeten doen zonder Maurice Beerling en Jesper Swieters, die een stapje terug hebben gedaan. Als aanvulling zijn er wel weer enkele A-junioren doorgestroomd, maar die moeten zich volgens Leon Steffens, die op alle posities in het team wel inzetbaar is, nog wel bewijzen.

,,Wij willen ook nu weer graag bovenin de middenmoot meedraaien. Als ik favorieten moet noemen voor bijvoorbeeld de top-drie, zijn Titan en Sleen voor mij kandidaat nummer één met als naaste belager bijvoorbeeld OVC’21. Wij zullen denk ik voor onze plaats moeten knokken met bijvoorbeeld Zwartemeerse Boys, KSC en vv Sweel die ook wel weer een goede selectie zullen hebben. Wij gaan er in ieder geval met frisse moed tegenaan, maar alles valt en staat vooral met de fitheid van de spelers. Wij hebben geen elf topvoetballers en zullen het daarom met elkaar en voor elkaar moeten doen. Pas dan kunnen wij onze doelstelling, een plaats in de subtop, ook waarmaken”. aldus Leon Steffens.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda