Zaterdag amateurclubs Emmer clubs blikken vooruit

EMMEN - Het nieuwe voetbalseizoen bij de amateurs is het afgelopen weekend weer van start gegaan. Lees de doelstellingen en verwachtingen van de zaterdagclubs in de gemeente Emmen in willekeurige volgorde.


Robert Veringa: ,,SVBO (zat) heeft wel aan kwaliteit ingeleverd”


BARGER OOSTERVELD - Voorafgaande aan de start van de vorige competitie had de zaterdagselectie van SVBO niet echt een doel voor ogen. Wel was de start van de competitie hoopvol en liep het tot aan de winterstop redelijk goed bij de mannen van trainer Jan Moes. Maar na de winterstop kwam de klad er in, zegt aanvaller Robert Veringa: ,,Er werd op een bepaald moment niet echt meer volop getraind door iedereen en de motivatie zakte steeds dieper weg. Het gevolg was uiteindelijk wel dat wij ons met een negende plaats met moeite wisten te handhaven in de 4e klasse D. Na afloop van de competitie besloten een stuk of tien spelers vooral gezien hun leeftijd te stoppen.

Robert Veringa: ,,Dat had bijna tot gevolg dat het standaardteam bij de afgrond hing, maar gelukkig kwam er redding. Door veel lobbywerk van de staf wisten wij maar liefst elf nieuwe spelers in te passen. Via, via, hebben wij een zaalvoetbalteam van jongens uit Barger Oosterveld weer het veld op gekregen. Stan Wolbers kwam over uit de eigen A-jeugd en Maikel Geerts kwam over van FC Klazienaveen. Wij hebben wel kwaliteit moeten inleveren en dan vooral in het scorend vermogen. Onze topscoorder Nick Klingenberg is ook afgehaakt, maar op de achtergrond wel als stand-in beschikbaar blijft mochten wij hem op een bepaald moment toch nog nodig hebben. In de eerste plaats zullen wij en dan bedoel ik ook mij zelf mee, daar hard aan moeten werken. Er wordt nu keihard getraind en ik merk dat gezien de trainingsopkomst ieder er ook weer plezier in heeft.”

SVBO won een oefenduel tegen VEV met 8-1 en in de beker werd met 12-2 gewonnen. De tweede wedstrijd tegen Damacota wisten wij met 1-0 winnend af te sluiten . Ik denk dat FC Klazienaveen de laatste tegenstander in onze poule misschien te hoog gegrepen is.” SVBO begint op zaterdag 21 september met een thuiswedstrijd tegen het gepromoveerde Mussel en dat is volgens de app ontwikkelaar bij JAMF in Emmen wel een mooie graadmeter van waar deze nieuwe ploeg nu staat. ,,Wij hebben maar één doelstelling en dat is vooral in deze klasse blijven. Bovenin zal het waarschijnlijk wel gaan tussen Vitesse’63, HS’88 en Onstwedder Boys, besluit Robert Veringa die ook nog bestuurslid en voorzitter van de activiteitencommissie is bij SVBO.

“Stefan Ottens: ,,VEV wil vanaf het begin beter bij de les zijn

KLAZIENAVEEN NOORD – Het afgelopen seizoen is voor zaterdag 5e klasser VEV minder goed verlopen dan vooraf de doelstelling was. Zowel trainer Anne Christ als de spelersgroep wilden minimaal in de top-vijf eindigen. Helaas lukte dat niet, want allerlei blessures van bepalende spelers zoals Berend Berken en werk van een aantal spelers in ploegendiensten waren niet bevorderlijk voor het neerzetten van goede resultaten, zegt Stefan Ottens, de centrale spits bij VEV.

,,Het was daarom ook voor trainer Anne Christ, die aan een nieuwe uitdaging begon, niet gemakkelijk om steeds weer een representatief team op het veld te krijgen. Vooral in het eerste deel van de competitie wisten wij maar weinig punten te pakken, maar uiteindelijk werd het toch nog een zevende plaats met 23 punten en een doelsaldo van 43-50. Een aantal spelers, waaronder ook ik zelf, gaven echter aan dat zij wel weer terug wilden naar hun oude vereniging. Dat zou het einde hebben betekend van een prestatie elftal bij VEV. Gelukkig beschikte VEV over een daadkrachtig bestuur die dat niet zag zitten en door goed te lobbyen toch weer enkele oud-spelers als Mark Meringa, Ruben Hoek en Richard Jan Kleine wist te overtuigen om voor VEV te gaan spelen. Ik zelf heb toen mijn besluit om te vertrekken weer ongedaan gemaakt om bij deze kleine maar mooie club te blijven.”

Anne Christ begon vol goede moed aan de voorbereiding, maar de eerste twee bekerwedstrijden tegen SVBO(zat) en FC Klazienaveen waren niet echt hoopgevend, zegt Stefan Ottens die het vorige seizoen 15 keer scoorde: ,,Wij moeten nog tegen Damacota en hopelijk zijn wij dan een beetje klaar voor de competitie. Wij zullen vanaf het begin bij de les moeten zijn. Ik verwacht dat de jonge ploeg van Borger zich graag wil bewijzen en voor mij kandidaat nummer één voor het kampioenschap is. Daarachter zullen ploegen als VCG, NWVV en Steenwijk, die van de zondag naar de zaterdag is over gestapt, gaan strijden om de andere prijzen. Een plaats bovenin de middenmoot moet zeker onze doelstelling zijn’. besluit de planner bij Heijs Food Products in Hoogeveen.

Rob Groote(28): ,,FC Klazienaveen is verplicht om voor het kampioenschap te gaan”


KLAZIENAVEEN – FC Klazienaveen, voor aanvang van het 2017-2018 ontstaan na een fusie tussen de zondagclub Zwartmeer en de zaterdagclub Klazienaveen sloot als nieuwe club het eerste seizoen in de zaterdag 2e klasse J onder leiding van hoofdtrainer Casper Goedkoop af met een zesde plaats. Dat bood perspectief voor het tweede seizoen. Helaas ging het tweede seizoen volgens Rob Groote, werkzaam bij Heigro compleet in afbouw als een nachtkaars uit. ,,Het was een grote uitdaging, maar In één woord gezegd werd het een teleurstellend seizoen ondanks alle goede bedoelingen. Zonder iemand daar op aan te spreken lag het gewoon aan ons zelf. Wij hebben veel wedstrijden in de slotfase uit handen laten glippen of net niet een gelijkspel kunnen vasthouden. In de herkansing kwamen wij er ook nauwelijks aan te pas door met 4-0 van SC Loppersum te verliezen.”

Ook bij FC Klazienaveen draaide de carrousel van komende en gaande spelers. Nick Hoorn verhuisde naar Sc Erica en Noud Rouwen en Mike Wilts maakten de overstap naar Valthermond. Jasper en Martijn Woelders zochten een nieuwe uitdaging bij SVV 04 en doelman Joep Verhaar is gestopt met voetballen om van zijn hobby als DJ zijn beroep te kunnen maken. Er kwam wel aanvulling van de selectie van trainer Patrick Beek, die na drie seizoenen bij Glimmen, Casper Goedkoop is op gevolgd. Stefan Bernsen en Roudy Steffens kwamen over van Weiteveense Boys en uit de eigen jeugd stroomden Ramon Schoonewille en Roan Bruinsma door naar de hoofdmacht.

,,Wij kunnen tot nu toe terugkijken op een goede voorbereiding. De eerste indruk is hoopgevend met een 6-1 oefenwinst op Noordwolde en de 4-3 overwinning op Damacota voor de beker. Wij zijn een stabiele ploeg voor de 3e klasse, maar als wij heel realistisch zijn moeten en kunnen wij alleen maar voor het kampioenschap gaan. Wij zijn gewoon aan ons zelf verplicht om te promoveren met een titel of via de nacompetitie. Ik denk dat de grootste concurrentie komt uit de hoek Hoogeveen en Achilles 1894, maar misschien zijn wij ook wel weer onze eigen tegenstander. Wij kunnen wel direct een punt zetten, want de competitie begint voor ons op sportpark De Planeet tegen Hoogeveen”. besluit Rob Groote.

Danny Voorn (23): ,,De lat ligt dit seizoen heel hoog bij DZOH”

EMMEN -In de zaterdag 2e klasse J wist DZOH nog net zonder kleerscheuren de competitie af te sluiten. Mede dankzij enkele winstpartijen in de slotfase wisten hoofdtrainer Martin Drent en zijn manschappen zich nog net met de hakken over de sloot te handhaven. Gezien de doelstelling, een plaats in de top-5 was deze eindstand volgens rechter verdediger Danny Voorn wel een teleurstelling. ,,Ik kan ook niet echt een verklaring geven waarom het niet lukte. ,,Misschien toch een te kleine selectie als je kijkt naar het hele seizoen. Voor onze trainer Martin Drent was dat niet echt gemakkelijk. Wij voetbalden wel redelijk, helaas in veel wedstrijden ontbrak het ons aan het beetje geluk. Gelukkig wisten wij ons net te handhaven”.

Na afloop van de competitie zag DZOH enkele spelers vertrekken. Emiel ten Hoor (studie), Ruud Klingenberg (naar Svv’04) en Thomas Kerkhoven (Werk) zijn gestopt. De net van een langdurige blessure teruggekeerde Danny Voorn vergat bijna dat ook trainer Martin Drent een nieuwe uitdaging heeft gevonden bij zondag 1e klasser Gomos. ,,Wij hebben nu Bert Doldersum voor de groep staan, die het afgelopen seizoen met Dalen promoveerde. Ook dat was voor iedereen wel even wennen, maar het bevalt ons als spelersgroep erg goed!

We zijn goed begonnen aan de voorbereiding voor het nieuwe seizoen. Na een aantal gewonnen oefenwedstrijden zijn we hard op weg om ons te plaatsten voor de 2e ronde van de beker. De selectie is duidelijk sterker geworden met nieuwe spelers als Daniël Sanafikhah (Achilles 1894), Rusambo Rajabu (vv Emmen) en Nils Tuin (Sc Angelslo). Daarbij zijn er ook nog enkele talentvolle A-junioren naar de eerste selectie doorgestroomd. Onze doelstelling voor het komende seizoen is duidelijk, vervolgt de sport- en fitness instructeur op Parc Sandur: ,,Top drie, periodetitel of toch rechtstreeks kampioen worden? Wij moeten dan wel de concurrentie aangaan met o.a. Bedum, vv Gorecht, DESZ en De Griffioen. Wij beginnen de competitie met een uitwedstrijd tegen Bedum, dus kunnen direct wel al zien waar wij ongeveer staan.” besluit Danny Voorn.

Marco Kloppenburg(28): ,,NWVV moet weer gewoon mee kunnen doen”


NIEUW WEERDINGE – NWVV degradeerde na het seizoen 2017-2018 met slechts 4 punten en een doelsaldo van 23-154 roemloos naar de kelder van het zaterdagvoetbal. Voor spelersgroep en staf een grote teleurstelling, die de Nieuw Weerdingers dan ook graag snel weer recht wilden zetten. Onder leiding van trainer Geert Aalderink was er maar één grote doelstelling, volgens rechtsback Marco Kloppenburg, net weer teruggekeerd na een periode bij de Treffers-16:

,,Meedoen voor het kampioenschap of in ieder geval promotie afdwingen via de nacompetitie was het streven. Met een vierdeplaats was uiteindelijk het kampioenschap ver weg, maar kreeg NWVV nog wel een herkansing door een periodetitel. Sc Scheemda werd nog wel met 2-1 aan de kant gezet, maar Nieuw Balinge was in de alles beslissende wedstrijd met 6-3 veel te sterk.“

Een flinke teleurstelling voor de mannen van trainer Geert Aalderink, die nu zijn zesde seizoen als trainer bij NWVV in gaat. Nieuwe ronde, nieuwe kansen, vervolgt zonnepanelen monteur Marco Kloppenburg zijn verhaal. ,, Voor het komend seizoen heeft de trainer er wel enkele nieuwe spelers bij gekregen . Ik ben nu ook weer terug op het oude nest en verder zijn Peter van Elten, Marko Mihalji en A-junior Tom Rengers overgekomen van Titan, Peter Prins komt van SVBO, Bryan Tent van Musselkanaal en Raymon Aardema heeft besloten om de kicks ook weer aan trekken.

Dat betekent dat NWVV nu een groep van ongeveer 35 spelers heeft voor de 1e en 2e selectie. De onderlinge concurrentie is daardoor weer een stukje groter geworden en het voor de trainer een hele uitdaging wordt om de juiste poppetjes op de goede plek te zetten..” NWVV wil meedoen voor de titel of promotie via een periodekampioenschap. Volgens Kloppenburg is het moeilijk om nu al favorieten te gaan noemen, maar verwacht wel dat ploegen als Borger en Steenwijker Boys zeker hoog zullen eindigen.“

Arno Boorsma: ,,Erica ’86 een kleine, maar wel fijne club”

ERICA – In de zaterdag 5e klasse F eindigde Erica ’86 het afgelopen seizoen op een 9e plaats en dat was volgens spits Arno Boorsma ook wel het hoogst haalbare. De spits die aan zijn derde seizoen gaat beginnen kende geen al te best seizoen. Een ernstige knieblessure hield hem maanden langs de kant, maar inmiddels is hij weer helemaal fit en kijkt dan ook met vertrouwen uit naar de nieuwe competitie.

Arno Boorsma: “Wij beschikten niet over een brede selectie en daardoor hadden wij het voor de winterstop soms niet gemakkelijk door blessures en schorsingen. Gezegd dient wel te worden dat wij ook een aantal wedstrijden, gezien het speloverwicht, hadden moeten winnen, maar wedstrijden in de tweede helft niet tot een goed einde hebben konden brengen. Met slechts 17 doelpunten tegenover 64 tegentreffers hebben wij het zowel voorin als achterin niet echt goed gedaan.”

Na afloop van de competitie is Kenny Boer gestopt wegens een knieblessure. Verder is er volgens Boorsma bij Erica’86 niemand vertrokken en trainer Cor Huls zijn selectie wel iets groter zag worden met de komst van Rick Joling van EHS85 Joop van Veen van Sc Erica en Marco Klaasen en Gertjan de Jonge van Zandpol. “Vooral op het middenveld en achterin heeft de trainer nu meer mogelijkheden gekregen. Een pluspunt is nu vooral dat wij weer meer wedstrijden kunnen spelen dan in het afgelopen seizoen toen wij veel vrije zaterdagen kenden.

Volgens mij zullen ploegen als NWVV en VVAK die op het nippertje de promotie mis liepen, maar ook vooral de degradant Borger en enkele nieuwe ploegen als Blokzijl en SVBS 77 er wel zullen staan. Ik denk dat wij zeker een goede middenmoter kunnen worden en dan misschien hier en daar stiekem mee kunnen doen voor een periodetitel. Dan moet bij ons denk ik wel alles kloppen. Hopelijk kunnen wij in de voorronde van de beker met Sweel, Raptim en Sc Angelslo al een inzicht krijgen wat voor ons het komende seizoen de mogelijkheden zijn”, besluit de autopoetser bij Autocentrum Dalen.

Jan Willem Gelijnse: ,,Drenthina zal het komende seizoen weer voor het hoogste gaan”


EMMEN - Aan het eind van het seizoen 2017-2018 begon Drenthina aan een geheel nieuw tijdperk. Na tien seizoenen onder leiding van trainer Gerrie Benes stond er met Peter Timmer een nieuwe trainer voor de groep. Een doelstelling voor het seizoen 2018-2019 was er daarom niet direct, zegt linkerverdediger Jan Willem Gelijnse. ,Het was voor ons toch allemaal wel een beetje nieuw en er was aanvankelijk enige onzekerheid in de groep aanwezig.

Er werd plotseling iets anders van de spelers verwacht wat betreft de speelstijl die trainer Peter Timmer voor ogen had. Tevens kregen wij ook te maken met blessures van o.a Roland Koops en Stefan Holties. Uiteindelijk wisten wij wel de tweede periode te winnen en in de eindstand eindigden wij met een negende plaats één stapje hoger dan het seizoen daarvoor. In de nacompetitie bleek Blauw WIt’34 uiteindelijk een te groot struikelblok om ook nog de promotie naar de 1e klasse te maken.”

Voor het komende seizoen zijn er ook niet direct doelstellingen over de tafel gegaan volgens Jan Willem, want deze keer is er wel een flinke greep gedaan in de spelersgroep van Drenthina door het vertrek van dragende spelers als Tom Alders, Maikel Arling en Bernard Bakker naar vv Emmen. ,,Wij krijgen er dan wel Leon de Labije(28) van Bargeres en een aantal jonge spelers van DZOH voor terug, maar wij zullen wel moeten afwachten in hoeverre vooral die jonge jongens voor een directe versterking kunnen zorgen.

Als wij vooruit kijken dan ben ik benieuwd hoe de nieuwe ploegen als bijvoorbeeld Gorecht en Bedum die uit de 1e klasse zijn weggezakt er voor staan, maar ook LTC is een niet te onderschatten nieuweling. Wij zullen ons in ieder geval weer moeten focussen op onze nieuwe speelstijl van het afgelopen seizoen en dan moeten wij zeker weer een goed seizoen kunnen draaien”, besluit Jan Willem Gelijnse.

Jarno Brands: ,,SC Angelslo wil prestatie afgelopen seizoen verbeteren”

EMMEN – Nadat de Emmer zaterdagclub SC Angelslo het seizoen 2017-2018 afsloot met periodetitel en een kampioenschap volgde de promotie naar de zaterdag 4e klasse E. Een seizoen waarin de Meerdijk bewoners te maken kregen met sterkere tegenstanders eindigden de mannen van trainer Andre Steenhuis op een achtste plaats. Doelman Jarno Brands had daar wel een verklaring voor:

,,Wij hadden geen al te grote selectie en toen ook nog een aantal dragende spelers voor korte of langere tijd wegvielen werd het toch wel moeilijk. In de 4e klasse zit meer voetbal en individueel zijn het ook betere spelers dan in de 5e klasse. Daarnaast hebben wij echter wel wedstrijden gehad waarin wij onnodig toch wel wat punten hebben laten liggen. Wij hadden zeker niet de doelstelling om gelijk weer kampioen te worden, maar wilden wel graag goed meedoen en misschien stiekem een periode titel pakken. Met de achtste plaats moesten wij uiteindelijk tevreden zijn.”

Voor het nieuwe seizoen wijken de doelstellingen eigenlijk niet af van het vorige seizoen, vervolgt Jarno Brands, in het dagelijkse leven medewerker bij de LIDL in Klazienaveen, die overkwam van SVBO en met zijn 21 jaren al aan het derde seizoen in de hoofdmacht van Sc Angelslo gaat beginnen. ,, Wij hebben afscheid moeten nemen van een aantal basisspelers en hebben wel enkele nieuwe spelers zien instromen. Vooruit kijkend verwacht ik dat die ploegen die het vorige seizoen de stap net niet hebben kunnen maken, er zeker weer bij zullen zijn. Ook zijn er twee clubs uit Oost toegevoegd aan deze 4e klasse, dus totaal onbekend hoe wij dat niveau moeten inschatten. Wij zullen zelf ook nu niet het woord kampioenschap in de mond nemen, maar ik verwacht tocht wel dat wij misschien mee kunnen doen voor een periodetitel. Dat zou al een mooi resultaat voor ons zijn, besluit Jarno Brands.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda