Nipte overwinning voor FC Klazienaveen

KLAZIENAVEEN – In de zaterdag 3e klasse D wist het uit de 2e klasse gedegradeerde FC Klazienaveen de eerste drie punten te incasseren. Op sportpark de Planeet wisten de Klazienaveners met 1-0 te winnen van Hoogeveen. Zowel FC Klazienaveen als Hoogeveen zijn vooraf door vele getipt als de titelkandidaten in deze derde klasse D.


Zaterdag konden beide ploegen de verwachtingen nog niet waarmaken, maar FC Klazienaveen deelde wel de eerste tik uit door Hoogeveen met een 1-0 nederlaag naar Hoogeveen terug te sturen. FC Klazienaveen had daarvoor overigens in de 50e minuut wel een fout van Hoogeveen doelman Edwin Santing voor nodig en Nick van der Sleen dit direct afstrafte met de naar later bleek winnende treffer. Ik denk dat beide ploegen vanmiddag te gespannen waren, zegt matchwinner Nick van der Sleen.

,,Zowel Klazienaveen als Hoogeveen wilden deze eerste wedstrijd van de competitie niet verliezen. Verdedigend stonden wij wel ons mannetje en probeerden de ruimtes klein te houden. Natuurlijk het doelpunt een kadootje, maar Hoogeveen kreeg in de slotfase nog een goede mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. In een één op één situatie met onze keeper bleef hij lang staan en de inzet keurig stopte. Een mooie start van deze competitie na een zeer teleurstellende degradatie gretiger dan ooit is en een snelle terugkeer in de 2e klasse wil bewerkstellingen.”


Yorin Habing van FC Klazienaveen wordt hier volledig vast gezet door een drietal Hoogeveners, maar met veel kunst en vliegwerk weet hij zich uit deze situatie te redden.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda