Drenthina goed van start tegen De Weide

EMMEN – In de zaterdag 2e klasse J is Drenthina ook voortvarend van start gegaan. Op het sportpark aan de oude Roswinkelweg werd De Weide met een 2-0 nederlaag aan de kant gezet. Na een eerste helft waarin beide ploegen geen kans zagen om het net te vinden, was er alleen een gele kaart voor Erik Bruining van Hoogeveen.

Na de thee wist Drenthina langzaam de wedstrijd naar zich toe te trekken en kwam na een uur spelen op een 1-0 voorsprong door Mark Lubberts. Vlak daarop werd Nick Muysson van De Weide met een rode kaart voortijdig naar de kleedkamer gestuurd. Drenthina moest zich daarna even op de overtal situatie instellen, maar wist daar wel snel munt uit te slaan. Lars van Manen zorgde in de 70e minuut met zijn treffers voor een 2-0 voorsprong.

Daarmee wist Drenthina de wedstrijd vroeg in het slot te zetten ook al probeerde De Weide nog wel iets aan die achterstand te doen. Drenthina liet zich echter niet meer verrassen en kon zich met drie punten geen betere start wensen van de nieuwe competitie. Eindstand 2-0.