Schoonebeek begint met gelijkspel tegen Sleen

SCHOONEBEEK – In de zondag vierde klasse D begon Schoonebeek de competitie met een 1-1 gelijkspel tegen degradant Sleen. De wedstrijd begon rommelig, beide teams moesten duidelijk nog even wennen. Aan beide kanten leverde dit een aantal mogelijkheden op, maar echt grote kansen bleven uit.

Na een minuut of twintig werd Schoonebeek sterker en nam gaandeweg de eerste helft steeds meer het initiatief. Er zaten mooie aanvallen tussen, alleen scoren wilde nog niet lukken. Sleen was via de snelle Mahad Abdi een aantal keren gevaarlijk. In de 43e minuut werd eindelijk de ban gebroken. Na weer een goede aanval werd Niek Huser op links bereikt, zijn afgemeten voorzet kon door Mischa Katuin bij de tweede paal in het lege doel binnen getikt worden, 1-0.

Deze treffer werd iets te lang gevierd, want vanaf de aftrap kon Sleen via Jesmer Warmholts weer gelijk maken, 1-1. Dit werd ook de ruststand. De tweede helft was van minder niveau en werd er meer vechtvoetbal geleverd. De strijd ging gelijk op met kansen aan beide zijden. De snelle Abdi verscheen meerdere malen één op één met doelman Berens van Schoonebeek die steeds als winnaar uit het duel kwam.

Aan de andere kant vond Leon Steffens Jeffrey Berens, maar zijn schot werd op het laatste moment geblokt. Zowel Sleen als Schoonebeek bleven knokken voor een beter resultaat, maar deze wedstrijd eindigde in een terechte puntendeling. 1-1. Volgende week gaat Schoonebeek op bezoek bij KSC in Schoonoord en Sleen krijgt dan Zwartemeerse Boys op bezoek.