Hoogeveen te sterk voor vv Emmen

HOOGEVEEN - In de zondag Hoofdklasse A stond aflopen zondagmiddag de Drentse derby tussen Hoogeveen en vv Emmen op het programma. Hoogeveen won deze wedstrijd heeft de Drentse derby tegen vv Emmen met 3-2 gewonnen. Lange tijd leek er voor de Hoogeveners geen vuiltje aan de lucht.

Halverwege de wedstrijd stond het op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Björn Zwikker in de 13e minuut en Jearl Margaritha in de 39e minuut. Na iets meer dan een uur spelen tilde Björn Zwikker Hoogeveen zelfs naar een 3-0 voorsprong. Een dubbele wissel bij Hoogeveen pakte daarna niet echt goed uit. vv Emmen, de promovendus in deze hoofdklasse A, kwam mede hierdoor tien minuten voor tijd terug tot 3-2.

Eerst werd een speler van Hoogeveen zodanig in de problemen kwam dat hij in eigen doel schoot en de 3-1 scoorde. Daarna rook Emmen kansen en probeerde door te drukken. Vooral nadat Thom Alders in de 83e minuut ook nog de aansluitingstreffer (3-2) wist te maken werd het nog even spannend. Voor Emmen was daarna de tijd te kort om nog een puntje binnen te pakken, want de Hoogeveners wisten uiteindelijk de overwinning over de streep te trekken. Wij wisten dat wij het moeilijk zouden krijgen tegen Hoogeveen, was de reactie na afloop van Emmen-trainer Hendrik Oosting.

,,Wij hadden er voor gekozen om in te zakken en hoopten lang in de wedstrijd te blijven. Dat lukte helaas niet. In de rust hebben wij enkele wijzigen toegepast om wat meer balans op het middenveld te krijgen. Wij kwamen uiteindelijk nog wel terug tot 3-2, maar Hoogeveen was deze middag gewoon de betere ploeg.”