Titan begint competitie goed met driepunter

OMMEN – In de zondag 4e klasse D is Titan goed van start gegaan met een 3-2 overwinning in Ommen OVC’21 na een 2-1 ruststand. Een mooie drie punter die tot stand kwam na een wedstrijd waarin voor elke meter werd geknokt voor een overwinning die volgens trainer Gert Aalderink zeker niet ingecalculeerd tegen een ploeg die tot de favorieten voor een top drie positie gerekend mag worden.

,,Zeker niet…, maar wij begonnen heel sterk aan de wedstrijd en waren de bovenliggende partij. Na een kwartier spelen kwamen wij verdiend op een 1-0 voorsprong door Harm jan Moesker, maar bij OVC’21 werd daarna toch even een knopje omgedraaid. Het begon feller te spelen en dat leverde in de 20e minuut een strafschop op.” Doelman Raymond Poede stopte de inzet in eerste instantie, maar de scheidsrechter liet de strafschop overnemen nadat Poede niet met een voet op de lijn was gebleven.

In tweede instantie werd het alsnog 1-1. Ieder bij Titan was hierdoor boos en niet bij de les. Tot overmaat van ramp werd op slag van rust een inzet van OVC’21 ook nog van richting veranderd en kon de thuisploeg ook nog met een 2-1 voorsprong aan de thee gaan. Gert Aalderink: ,,Je wilt in de rust even weer de orde herstellen, maar ik hoefde niets te zeggen, want de spelers corrigeerden zich zelf wel”.

Dat de ploeg klaar voor de tweede helft bleek al snel.” Binnen twee minuten was de achterstand weggewerkt door Thijs Over na een schitterende aanval. Daarna werd het vervolgens wel een echte vechtwedstrijd met veel duels en overtredingen over en weer. “Niet altijd even mooi, maar wij kregen veel mogelijkheden via onder anderen Harm Jan Moesker die sleurde voor drie en Julian Bruining die na een uur spelen ook nog de 3-2 scoorde. Wij kregen zelfs nog enkele kansen op 4-2.

Twee keer moest OVC’21 de bal van de lijn halen en wij hadden nog een strafschop moeten hebben. Ook werd een doelpunt van uit een hoekschop door de scheidsrechter niet toegekend, terwijl de bal via een stang uit het doel stuitte. Uiteindelijk ben ik zeer tevreden met deze 3-2 overwinning en hopelijk kunnen wij dat zondag tegen Sweel echt verzilveren”.