SVBO begint competitie met winst op GRC Groningen

GRONINGEN – SVBO is de competitie goed begonnen met een 2-0 overwinning op GRC Groningen. De doelpunten vielen pas na rust. Davy Wessels had een groot aandeel in de overwinning. Een goal en een assist op de andere goal van Ronald Gerdes.

SVBO was beter en had veel de bal. Quentin Brands was een paar keer gevaarlijk met zijn snelheid en was dichtbij de 0-1, maar zijn schot met links werd goed gepakt door GRC doelman Van Nieff. SVBO bleef wel de bovenliggende partij. Uit een hoekschop van Jagt was er veel gevaar, maar Robin Heijne kon net niet het laatste zetje geven. GRC schoot één keer van afstand, maar daar lag doelman Ebeltjes niet wakker van.

Na ongeveer 40 minuten spelen kwam GRC Groningen ook nog eens in ondertal. Een harde, smerige overtreding op Brands werd bestraft met een terechte rode kaart. Gestrekt been, hard en met de noppen naar voren. In overtal bleef SVBO de betere, alleen creëerde het tot de thee geen kans meer. Na rust veranderde het spelbeeld niet echt. SVBO speelde vooral zakelijk en kwam niet in de problemen.

In de rust kwam Maarten Wielens weer terug in het veld. Na lang blessureleed kon hij vandaag weer wat minuten maken. Wielens zelf was al snel gevaarlijk, maar zijn schot met links ging net over. In de 70e minuut kwam SVBO op een verdiende voorsprong. Davy Wessels kreeg de bal vanaf rechts, een geweldige voorzet van Jelmer Scholtens, Wessels controleerde de bal en uit de lucht schoot hij hem buiten bereik van doelman Van Nieff. 0-1 voor SVBO.

In een counter in de allerlaatste minuut hield de sterk spelende Davy Wessels het overzicht, legde de bal breed en Ronald Gerdes maakte de 0-2 voor SVBO. SVBO was vandaag de betere en na de rode kaart van GRC bleef dat ook zo. SVBO kwam niet echt meer in gevaar. Iedereen blij met de drie punten en volgende week zondag zal SVBO proberen om thuis tegen GAVC deze overwinning een goed vervolg te geven.