SVBO speelt gelijk tegen FVC

BARGER OOSTERVELD - SVBO heeft de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter FVC gelijkgespeeld. SVBO creerde vandaag een aantal goede kansen, maar benutte er te weinig. Na rust werd FVC sterker en kreeg SVBO uiteindelijk de deksel op de neus. SVBO begon met de volgende spelers Lennon Ebeltjes, Jelmer Scholtens, Stefan Kuper, Rene Wolbers, Nick Hidding, Dylan Wessels, Stan Kroeze, Roy Jagt, Quentin Brands, Robin Heijne en Davy Wessels. Op de bank Tom Jeuring, Jeroen Walda, Maarten Wielens, John Grummel en Twan Waidijk.

SVBO begon uitstekend aan de wedstrijd. Robin Heijne kreeg de bal op rechts en gaf mee aan Scholtens. De voorzet van Scholtens werd door Brands net over gekopt. Niet veel later kwam er weer gevaar uit een voorzet van SVBO. Dylan Wessels controleerde de bal op een meter of 7 van de goal, schoot met rechts, maar stuitte op een FVC been. Zo had SVBO al binnen 8/9 minuten twee keer kunnen en misschien wel moeten scoren. FVC kreeg toen een schietkans van een meter of 20, maar dit werd een eenvoudige vangbal voor Ebeltjes. Bij een goede steekbal op links ging het schot van FVC net voorlangs.

Daarna kreeg SVBO weer de betere kansen. Drie keer is blijkbaar scheepsrecht. Na een goede onderschepping en een goede actie van Dylan Wessels zette hij zijn broer alleen voor de keeper. Davy Wessels mistte niet en plaatste de bal keurig langs de keeper. 1-0 voor SVBO. Ook Stefan Kuper kon alleen op de keeper van, maar met een goede sliding werd hem de kans ontnomen. Roy Jagt kapte zijn tegenspeler uit en schoot met links, maar dit schot werd gepakt door de FVC doelman. Zo heeft SVBO toch wel wat kansen gehad om de score verder uit te bouwen.

De tweede helft begon SVBO ook goed. Twan Waidijk kwam in het veld voor Robin Heijne. Waidijk zelf kreeg al snel een mogelijkheid, maar zag zijn actie gestopt worden door een FVC verdediger. Toch werd FVC na rust wat sterker. En dat leverde binnen een kwartier al de gelijkmaker op. Het was Mansaray die scoorde. 1-1. SVBO was niet van slag, want binnen 2 minuten was er alweer een voorsprong. Uit een hoekschop kopte Dylan Wessels de bal weer op doel en van dichtbij gaf Rene Wolbers het laatste zetje. 2-1.

Toch kwam FVC wel meer, maar werd SVBO in de counter gevaarlijk. Eerst schoot FVC nog eens naast. Daarna een goede steekbal van Stefan Kuper op Davy Wessels die alleen op doel af kon, maar Wessels schoot de bal langs de verkeerde kant van de paal. Ook kon SVBO nog een keer met 2 tegen 1 door, maar de bal van Brands op Kuper werd doorzien. Het bleef dus lang spannend ondanks enkele aanvallen of dode spelmomenten. Maar doelpunten vielen niet meer tot in de 85e minuut. Een hoekschop voor FVC die kort werd genomen. De voorzet kwam achterin terecht bij de tweede paal. Boekema schoot via Ebeltjes binnen en zo stond de 2-2 op het scorebord. In de laatste minuten probeerde SVBO het nog wel, maar viel er geen treffer meer.

Zo kreeg SVBO er slechts 1 puntje bij. Uit het aantal gecreëerde kansen werd dus iets te weinig gehaald. Kan natuurlijk gebeuren, maar moet niet te vaak. FVC stond onderaan, iets wat we niet gewend zijn van deze ploeg. Al moeten de Friezen nog een wedstrijd inhalen. Volgende week gaat SVBO zelf op bezoek bij Hoogezand. Die wedstrijd begint om 14.00 uur.