WKE loopt eerste nederlaag op

EMMEN – In de zondag 2e klasse L heeft WKE na een gelijk spel en 2 overwinningen zondagmiddag haar eerste nederlaag geleden van deze competitie. Germanicus was duidelijk te sterk voor de oranjehemden. De veldverdeling, het vrij lopen en de passing van de Coevordenaren bezorgde WKE veel kopzorgen en men kreeg met name (weer) voor de rust hier geen vat op.

Toch duurde het nog tot de 29e minuut alvorens Germanicus dit overwicht in cijfers kon uitdrukken. Een afgeslagen bal kwam op links bij Kain Hoogeveen terecht en die schoot ineens via de buitenste paal naar de binnenste paal de bal binnen. 0-1. Een schitterende goal. Dat was tevens de ruststand. Een ongewijzigd WKE begon de 2e helft zoals ze dat steeds doen toch weer wat fanatieker dan voor de rust.

In de 58e minuut kwam Lorenzo Hindriks in scoringspositie, maar zijn bal werd geblokt door de verdediging van Germanicus. De bal kwam voor de voeten van Hendrik Gustin, die ging alleen op de doelman af, die redde eerst nog, maar in 2e instantie scoorde Hendrik Gustin de 1-1. De vreugde was echter maar van korte duur, want 9 minuten later zette Stan Ypenburg de goed keepende Wim Kok op het verkeerde been en bracht Germanicus weer op voorsprong.

WKE zette met drie verse krachten, Mohamud Abdikarim, Ronald Oosting en Bernando Veenvloet aan voor een slotoffensief. Met name Mohamud Abdikarim zorgde voor dreiging, maar kleine kansjes die ontstonden werden niet verzilverd en zo bleef het uiteindelijk 2-1 voor Germanicus. Komende zondag gaat WKE-16 op bezoek bij GVAV-Rapiditas en deze wedstrijd begint op 14.00 uur.