Sc Erica pakt puntje tegen Westerwolde

ERICA - In de zondag 3e klasse C wist SC Erica de thuiswedstrijd tegen Westerwolde niet in winst om te zetten. Op het kunstgrasveld eindigde dit duel in een 1-1 gelijkspel. Sc Erica begon wel sterk aan de wedstrijd, maar Westerwolde wist kansen van de ploeg van trainer Erwin Sikkes te verhinderen. In het tweede deel van de eerste speelhelft had Westerwolde met enkele afstandsschoten ook geen geluk zodat het halverwege de wedstrijd nog 0-0 stond.

In de tweede helft een technisch vaardiger Erica dat met goede aanvallen het doel van Westerwolde zocht, maar beducht moest zijn voor het snel counterend Westerwolde. Middenvelder Kevin v.d. Laan stuurde na een uur spelen zijn broer René de diepte in, die op zijn beurt de bal voor het doel van Sc Erica trok. Doelman Gebbeken kreeg de natte bal niet onder controle en de mee opgekomen topscorer Joan Solano wist de losgelaten bal in het doel te plaatsen. 0–1.

Sc Erica ging daarna nog opportunistischer de aanval zoeken, maar Westerwolde bleef de meeste situaties meester. In de 85e minuut kreeg Sc Erica toch nog loon naar werken. Een voorzet vanaf links door Pelle de Vries was de verdediging van Westerwolde te machtig en de bal langs doelman Hebers tegen het netje viel. 1-1.

Vanaf de aftrap had Joan Solano Westerwolde weer op voorsprong kunnen zetten, maar oog in oog met doelman Bram Gebbeken miste hij jammerlijk. René v/d Laan had in de extra tijd Westerwolde nog wel de volle winst kunnen bezorgen, maar ook hij wist in goed positie het doel niet te treffen Eindstand 1-1.