Schoonebeek ongelukkig onderuit bij DSC’65

DALERVEEN - Nadat afgelopen zondag tegen Balkbrug de eerste drie punten werden gewonnen, liep Schoonebeek in Dalerveen tegen een 1-0 nederlaag op. Ook deze keer geen hoogstaande, maar wel gelijk opgaande wedstrijd. Schoonebeek was de beter voetballende ploeg terwijl DSC vooral de lange ballen hanteerde.

Vlak voor rust had doelman Berens van Schoonebeek nog wel een redding op een vrije bal van DSC. Na de thee kwam DSC beter uit de kleedkamer en dat resulteerde na 10 minuten in een strafschop nadat Stan Heegen zijn tegenstander met twee handen weg drukte. Doelman Berens redde wederom en hield Schoonebeek in de wedstrijd. Het niveau van de wedstrijd werd er niet beter op.

Ook de scheidsrechter sloot zich bij dat niveau aan, want hij miste ook een schandalige aanslag van achteren op de enkels van Justin Katuin. Schoonebeek probeerde het wel, maar was te onnauwkeurig en teveel spelers hadden ruzie met de bal. In de 82e minuut stond de defensie één keer niet goed en kon de rechtsbuiten van DSC alleen op doelman Berens af. Die leek de bal verkeerd te raken, waardoor Berens verrast werd en de bal langzaam in de verre hoek binnen rolde, 1-0.

Hierna probeerde Schoonebeek het tij te keren. Uit een corner van Kevin Poker volleerde Niek Huser op doel, maar de DSC doelman wist de bal net over de lat te tikken. DSC won uiteindelijk deze typische 0-0 wedstrijd met 1-0. Komende zondag krijgt Schoonebeek Bargeres op bezoek.