WKE laat winst in blessuretijd glippen

GRONINGEN - WKE moest zondagmiddag in Groningen aantreden tegen de nummer 2 van de zondag 2e klasse L ranglijst GVAV-Rapiditas. WKE had deze middag de juiste instelling en wekte keihard voor een goed resultaat. Het eerste kwartier was voor WKE en kregen veel kansen en dat leverde in de 17e een 0-1 voorsprong op door een doelpunt van Henk Bakker.

Drie minuten later kreeg hij zelfs een kans op een tweede treffer, maar helaas dat lukte niet. Daarna was GVAV de betere ploeg, maar het bleef tot de rust 0-1. De tweede helft moest GVAV wel komen en dat deden ze ook, maar strandden constant op een onverzettelijk WKE.

Er kwamen kansen over en weer. In de 60e minuut was het Henk Bakker die de 2-0 had kunnen aantekenen, maar ook nu stond zijn vizier niet goed afgesteld. In de 69ste minuut redde doelman Wim Kok op formidabele wijze bij een mogelijkheid voor de thuisclub. Even later kreeg Lorenzo Hindriks nog een grote kans, maar het bleef 0-1 en WKE was dichtbij een stunt. Zeker toen vlak voor het einde Wim Kok nogmaals fraai redde.

Echter 4 minuten in blessuretijd kreeg WKE alsnog de spreekwoordelijke deksel op de neus toen Patrick Venema Wim Kok wel wist te passeren en de gelijkmaker voor BVAV-Rapiditas scoorde. Over de gehele wedstrijd gezien was een gelijkspel misschien wel een terechte uitslag, maar als je zo dichtbij de drie punten bent, voelt een gelijkspel als verlies. Man of the match werd voor WKE doelman Wim Kok.