DZOH wint topduel tegen LTC

EMMEN - In de zaterdag 2e klasse J won DZOH met 2-1 overwinning van LTC. Na een 1-0 ruststand tussen de nummers twee en drie won DZOH na een 1-0 ruststand met 2-1. LTC liep daarmee tegen de eerste nederlaag in competitieverband sinds 24 november 2018. DZOH was voor rust gevaarlijker, agressiever en ook voetballend beter dan LTC.

Na een half uur spelen was het de rappe Farid Boughaleb die DZOH uit een counter op voorsprong bracht 1-0. LTC kreeg daarna enkele mogelijkheden om de stand gelijk te trekken, maar Per Kirchhoff en Richard Mulder wisten het net niet te vinden, LTC had nog mazzel dat op slag van rust een doelpunt van DZOH werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Na rust werd LTC duidelijk sterker en kwamen heel sterk uit de kleedkamer.

Binnen enkele minuten scoorde Jesse Boertien de gelijkmaker. 1-1. Tien minuten later kreeg LTC weer een kans nadat Sergio Danhof een prima voorzet af gaf, maar de inzet van Stefan Kuntz ging naast. Nadat Marc Heerings zijn voorzet door Richard Mulder hoog over werd geschoten. In de 81e minuut was het DZOH dat wel raak schoot via Marwin van de Meer. 2-1 en daardoor moest LTC opnieuw in de achtervolging, maar Imre de Jonge wist een mooie kans niet te verzilveren en DZOH met deze 2-1 winst drie belangrijke punten in eigen huis wist te houden.

Samen met Gorecht en LTC deelt DZOH nu de eerste plaats met 12 punten uit vijf wedstrijden. Komende zaterdag staat voor DZOH de uitwedstrijd tegen het op de laatste plaats staand e De Weide op het programma.

Marvin van der Meer kan zijn geluk niet op nadat hij met een simpele voetbeweging de LTC doelman het nakijken gaf.