Klazienaveen weer in slotfase onderuit

KLAZINEAVEEN – Op sportpark De Planeet in Klazienaveen stond afgelopen zaterdag de wedstrijd FC Klazienaveen – Achilles 1894 op het programma. Na een ruststand van 1-1 eindigde dit duel tussen de koploper uit Assen en het op de negende plaats staande FC Klazienaveen met 2-3. Het nog ongeslagen Achilles 1894 moest hiervoor wel twee keer een achterstand wegwerken.

Een beter voetballende Achilles 1894 zag in de 9e minuut wel FC Klazienaveen een 1-0 voorsprong nemen via Stefan Bernsen na een misverstand achterin bij Achilles 1894. FC Klazienaveen probeerde daarna om die voorsprong vast te houden, maar een paar minuten voor de thee was het Leon Regtop de bal na een snelle counter snoeihard in de verste hoek plaatste. 1-1 en met die stand gingen de ploegen ook aan de thee. Na de hervatting probeerde FC Klazienaveen weer het heft in handen te nemen en dat lukte ook na precies een uur spelen. Roan Bruinsma werd op een voortreffelijke manier de diepte in gestuurd en maakte het karwei keurig af. 2-1.

Helaas wisten de Klazienaveners ook deze voorsprong niet vast te houden, want Nando Frans wist twintig minuten voor tijd achilles 1894 opnieuw naast FC Klazienaveen te schieten. 2-2. Ook met deze stand probeerde FC Klazienaveen alles om de drie punten in huis te houden, maar stond uiteindelijk nog met lege handen. In de 82e minuut kreeg Achilles 1894 een strafschop wegens hands en dat kansje liet Dzenan Sarkinovic zich niet ontnemen en scoorde vanaf de stip de 3-2 binnen. Dat werd uiteindelijk ook de eindstand.

Nick van der Sleen probeert zich hier van enkele Assenaren te ontdoen terwijl op de achtergrond Rob Groote de actie op de voet volgt. (foto Bennie Wolbers)