WKE met moeite langs hekkensluiter Gruno

EMMEN - WKE moest vanmiddag aantreden tegen Gruno dat met 0 punten uit 5 wedstrijden op de laatste plaats stond. Een gemakkelijke middag zou je denken en dat leek ook de eerste 10 minuten zo. Maar geleidelijk aan paste WKE zich aan aan de tegenstander. Het tempo zakte tot een veteranenniveau en ze bleven te lang aan de bal in plaats van snel combinatievoetbal.

Toch kwam WKE halverwege de wedstrijd op 1-0. Een pass van Jochem Scholten bereikte Lorenzo Hindriks en die haalde verwoestend uit. Dat was ook tevens de ruststand. Ook in de 2e helft kabbelde de wedstrijd voort, er kwamen nauwelijks kansen. Uiteraard had WKE het initiatief, maar was niet dwingend genoeg. En Gruno loerde op de counter. In de 67e minuut werd het dan uiteindelijk toch 2-0.

Jochem Scholten schoot van buiten de 16 meter op de goal, de keeper liet de bal los en Henk Bakker tikte de bal in voor de 2-0. In de 74e minuut leek de wedstrijd beslist toen Jochem Scholten met een prachtige lob de doelman van Gruno kansloos liet 3-0. Maar niets bleek minder waar. In de 88e schoot Timmy van der Molen een vrije bal ineens in de kruising en 2 minuten later nam diezelfde Timmy van der Molen een voorzet van rechts in 1 keer op de slof en toen stond het 3-2. Toen was het toch nog even billen knijpen, maar meer zat er voor de Groningers niet in. Eindstand 3-2.