NWVV pakt volle winst bij VVAK

KERKENVELD – Door een 3-2 overwinning op VVAK deed NWVV zaterdagmiddag weer goede zaken in de zaterdag 5e klasse F. Na een 0-1 ruststand wonnen de Nieuw Weerdingers met 3-2 van VVAK dat op gelijke hoogte stond. NWVV probeerde vanaf het begin de wedstrijd naar zich toe trekken en kwam in de 9e minuut op voorsprong door een treffer van Roy Supér. 0-1.

NWVV had daarmee de wedstrijd onder controle en had eigenlijk al voor rust de wedstrijd in het slot moeten zetten met kansen voor Marko Mihalji, Roy Supér en Peter van Elten. NWVV zag ook nog een doelpunt vanuit een hoekschop afgekeurd wegens duwen zodat het halverwege de wedstrijd nog maar 0-1 stond. Na de thee bleef NWVV de bovenliggende partij, maar het was de thuisclub dat na een uur spelen weer langszij wist te komen omdat de NWVV verdediging veen niet thuis gaf en Erik Sieders de kans gaf om de 1-1 te scoren. Even was het weer zoeken bij NWVV, maar uit een vrije trap van buiten de zestien was het Orlando Uiterwerf die NWVV opnieuw op voorsprong wist te zetten. 1-2.

De vreugde hiervan was echter maar van korte duur omdat VVAK eigenlijk vanaf de aftrap richting het NWVV kon opstomen en Gerjan Kamphuis direct voor de gelijkmaker zorgde door een voorzet goed binnen te koppen. 2-2. Toen konden wij weer opnieuw beginnen, reageerde NWVV trainer Geert Aaldrink: ,,Gelukkig hebben wij snel de draad weer opgepakt en in de laatste fase toch nog de winst kunnen pakken”. Jesper Jansen kon de zestien binnen glippen, maar werd daar onreglementair gestopt door de VVAK doelman. De bal verdween op de stip en het was Peter van Elten die de bal koelbloedig tegen het net knalde. 2-3 en dat werd ook de eindstand en blijft NWVV aansluiting houden met koploper Borger en VCG dat overigens aanstaande zaterdag naar Nieuw Weerdinge komt.