VEV en Erica’86 elk een helft de bovenliggende partij

KLAZIENAVEEN NOORD â?? In de zaterdag 5e klasse F eindigde afgelopen zaterdag het duel tussen VEV en Ericaâ??86 na negentig minuten plus extra tijd in een 2-2 gelijkspel. Het werd een derby met twee verschillende helften. In de eerste helft was VEV de bovenliggende partij en stond halverwege verdiend op een 2-0 voorsprong.

In de 10e minuut opende Stefan Ottens de score na en dekkingsfout van Jeroen Boer en op slag van rust werd dat overwicht in een 2-0 voorsprong omgezet. Joop van Veen maakte aanvallend een verkeerde keus uit vier mogelijkheden, waardoor VEV na een snelle counter de voorsprong kon vergroten. Stefan Ottens scoorde ook de 2-0 en de mannen van interim-trainer Harrie Schepers gingen dan ook voldaan aan de thee, terwijl collega Cor Huls in de kleedkamer er naast, zich behoorlijk verbaal liet horen.

Het gevolg was wel dat er een herboren Etrica’86 uit de kleedkamer kwam en binnen vijf minuten de aansluitingstreffer scoorde via Niek de Wolde. 2-1. Was VEV de eerste helft de betere ploeg nu werd Erica’86 oppermachtig en wist VEV helemaal vast te zetten. Vijf minuten later was het Joop van Veen die de stand op gelijke hoogte bracht. 2-2. VEV leek rijp voor de slachtbank, vooral nadat ook nog de topscoorder Stefan Ottens met een hamstring van het veld moest en VEV haar wissels al had opgebruikt.

In overtal kreeg Erica’86 daarna goede kansen en schakelde zelfs over naar vier spitsen, maar deze werden niet verzilverd. Sven Huls faalde twee keer vrij voor het doel en Joop van Veen pech in de afronding. Uiteindelijk bleef het bij de 2-2 en daar mocht VEV gelukkig mee zijn terwijl ERrica’86 gezien de tweede helft verzuimde de volle wist te pakken. Eindstand 2-2.