SVBO blijft ook na zes wedstrijden ongeslagen

BARGER OOSTERVELD - SVBO blijft ook na de zesde speelronde ongeslagen in de 1e klasse F. De club uit Bargeroosterveld won na een 1-1 ruststand met 4-1 van GOMOS en bleef daarmee in het spoor van koploper SWZ Sneek. SVBO stond al binnen vijf minuten op voorsprong. Na balverlies van GOMOS was er de snelle omschakeling bij SVBO en via een zuivere dieptepass kon Twan Waidijk alleen op het doel van GOMOS af en scoorde de 1-0.

Daarna wisten de mannen van trainer Martin Drent meer en meer het initiatief te nemen en kregen kansen via Jannes Siegers en Robert Elsinga maar pas bij de derde kans was het wel raak. Ivo Drenth rondde een mooie aanval via Robert Elsinga en Guido Koolen goed af. 1-1. Koolen had kort voor rust GOMOS ook nog de 1-2 kunnen maken, maar zijn laag ingeschoten bal werd een prooi voor SVBO doelman Lennon Ebltjes. Ruststand 1-1.

Na de gebruikelijke thee was het GOMOS dat de eerste goede kansen kreeg via Jordi van Esch Guido Koolen, maar het was SVBO dat net als in de eerste helft weer snel raak schoot. Uit een vrije bal kopte Stan Kroeze de 2-1 binnen. Daarna kreeg SVBO weer controle over de wedstrijd en dat leverde een kwartier voor tijd de 3-1 op.

Na een snelle counter werd Stan Kroeze gevloerd in de zestien en mocht René Wolbers het vanaf de stip afmaken. Zijn eerste inzet werd prima door GOMOS doelman Koning gestopt maar Wolbers tikte de terugspringende bal alsnog binnen. 3-1. In blessuretijd bepaalde Dylan Wessels de eindstand op 4-1.

Rene Wolbers blokt hier de doorgang van Ivo Drenth(7) met Quentin Brands(11) en op de achtergrond de weer super keepende Lennon Ebeljes als controleurs er om heen(foto Bennie Wolbers)