EHS’85 – Sweel gestaakt

EMMERSCHANS - EHSâ??85 tegen Sweel is zondag gestaakt met nog 5 reguliere en 5 extra minuten te spelen.. De scheidsrechter van dienst vond dat er teveel commentaar richting hem werd gegeven en besloot er mee te stoppen. Zowel EHSâ??85 als Sweel was verbijsterd, want zoveel was er helemaal niet aan de hand. Geen gezeur onder elkaar, geen schoppartij, niets van dat. Toch besloot de scheidsrechter zijn kleedkamer op te zoeken.

Sweel kwam op voorsprong door de razendsnelle Clifton Clinton. Uit een voorzet van de rechterkant, kwam hij voor z’n man en kon met enig fortuin de bal achter doelman Katoen werken. Pas toen begon EHS’85 echt te voetballen en kwam het er enkele keren snel uit.

Uiteindelijk resulteerde dit in een doelpunt van Richard Fuhler. Waar Joey Franke werd diep gestuurd aan de linkerkant, sprintte Fuhler in het centrum mee. De afgemeten voorzet van Franke was voor de topschutter van EHS’85 dan ook slechts een koud kunstje om af te werken. Direct na deze goal lag de bal in de andere kant alweer in het netje. De Schansker verdediging stond te slapen en Clinton trok de bal terug waarna Sweeler spits Speelman kon afdrukken, 1-2.

In de tweede helft werd Sweel slechts sporadisch gevaarlijk en leverde EHS’85 meer en meer strijd om toch nog minimaal een punt uit het vuur te slepen. Zo’n vijf minuten voordat de reguliere speeltijd voorbij zou zijn, vond de scheidsrechter het welletjes. Te veel commentaar naar de wedstrijdleiding deed hem besluiten de wedstrijd stil te leggen. Het is natuurlijk zijn goed recht maar zowel EHS’85 als Sweel waren enigszins verbijsterd want eigenlijk was er niets aan de hand. Hoe dit afloopt, of de wedstrijd nog moet worden uitgespeeld of dat dit de stand is, is nog onduidelijk. Wat wel duidelijk is, is dat EHS’85 volgende week thuis tegen DSC’65 speelt en Sweel tegen Balkbrug.