Mestemaker sloopt VIOS

EMMERSCHANS - In de zondag 4e klasse D was EHS 85 deze middag heer en meester op het eigen sportpark de Weergang. VIOS uit Oosterhesselen werd met maar liefst 8-2 terug naar huis gestuurd.

De grote ‘kleine’ man van de middag was Boy Mestemaker met vier goals. Onder het toeziend oog van zo’n 150 supporters en de camera van RTV Drenthe gaf Mestemaker een masterclash dribbelen. De verdediging van VIOS had totaal geen antwoord op de rushes van Mestemaker, die vrijuit slalomde alsof hij Alberto Tomba was op de piste.

In de 5e minuut was het al Mestemaker die werd gelanceerd door de goed spelende Alilovic, waarna hij eenvoudig kon afdrukken, 1-0. Niet veel daarna was het wederom Mestemaker die alles zoek speelde en de intikker gunde aan Richard Fuhler. En zo ging het om en om. In de 26e minuut gaf Fuhler een voorassist op Mark Linneman, die Mestemaker in stelling bracht. Voor de topschutter van EHS’85 was het een koud kunstje om de 3-0 binnen te schuiven.

Na rust was het even aftasten van beide ploegen. Maar in de 60e minuut werd het 4-0 door een goede individuele actie van Fuhler. Nog geen 2 minuten er na werd het 5-0. Een cadeautje van de Oosterhesseler verdediging zorgde ervoor dat Mestemaker zijn hattrick kon maken.

Daarna kwam VIOS even opzetten en zorgde met een schijnbaar buitenspel doelpunt voor de 5-1. EHS’85 dacht op dat moment even te licht over de voorsprong. Niet veel daarna was er een dribbel van Mestemaker waar Maradona jaloers op zou worden. Mestemaker kwam op eigen helft aan de bal en liep minimaal 7 VIOS’ers voorbij alsof het niets was. Vlak voor de 5-meter werd hij neergelegd, het zou een penalty zijn, ware het niet dat Mestemaker zijn ware aard toonde en toch met zijn dikke teen de bal nog bij Alilovic bezorgde. Alilovic kwam vanaf rechts naar binnen en haalde verwoestend uit in de lange hoek, 6-1.

Drie minuten later bediende de goed ingevallen Noah van der Laan (16 jaar) de eveneens ingevallen Joey Franke. Zijn actie verstomde maar werd opgepikt door de actieve Mestemaker. Zijn voorzet belandde bij Franke terug in de voet en bij zijn tweede balcontact van de middag was het al raak, 7-1. De 7-2 was even een slaperig moment van de EHS’85 defensie, maar er werd toch nog even orde op zaken gesteld. Mestemaker sloot het af met een prima goal in de verre hoek waardoor de eindstand werd bepaald op 8-2. Na de laatste goal vond de uitstekend leidende scheidsrechter Scholte Aalbes uit Valthermond het wel genoeg en floot voor het einde. Een prima overwinning voor EHS’85. Volgende week staat een lastige uitwedstrijd naar Titan op het programma voor de Schanskers.