FC Assen - Erica’86, wedstrijd van de gemiste kansen

ASSEN – In de zaterdag 5e klasse F verloor Erica’86 in Assen tegen de plaatselijke FC na een 2-1 ruststand met 4-3. De nederlaag kreeg eigenlijk al in de eerste helft gestalte toen de Ericanen vooral verdedigend veel te slap aan de wedstrijd begonnen en binnen tien minuten tegen een 2-0 achterstand aankeken.

Pas daarna werden de ruggen gerecht bij Erica’86 dat vijf minuten voor de thee de aansluiting kreeg via Sven Huls, maar op slag van rust verzuimde een levensgrote kans te benutten waardoor de thee bij Erica’86 zeker lekkerder gesmaakt zou hebben. Trainer Cor Huls probeerde in de rust de boel weer op scherp te krijgen en had binnen een minuut een goede mogelijkheid, maar weer Sven Huls verzuimde deze te verzilveren. Daar tegenover stond FC Assen wel op 3-1 met een doelpunt die zo uit de lucht kwam vallen.

Dat kwam even hard aan en tot overmaat van ramp werd het ook nog 4-1. Een kwartier kreeg Erica’86 toch nog weer hoop toen Arno Boorsma na een overtreding op hem binnen de zestien zelf vanaf de stip de 4-2 scoorde en enkele minuten later Niek de Wolde na een mooie aanval ook nog de aansluitingstreffer wist te maken. 4-3. Cor Huls: ,,Wij waren vanaf dat moment de bovenliggende ploeg, maar dit was vanaf het begin een wedstrijd van de gemiste kansen voor ons. Dan heb je geen recht van spreken, maar misschien kunnen wij komende zaterdag thuis tegen SETA deze teleurstelling weer wegpoetsen”.