Verdiende overwinning voor FC Klazienaveen

BEILEN – FC Klazienaveen had afgelopen zaterdag weinig moeite nodig om van Fit Boys, de hekkensluiter in de zaterdag 3e klasse D te winnen. In Beilen wonnen de Klazienaveners na een 0-1 ruststand dit duel met 4-1. Na een klein kwartiertje was het Nick van der Sleen die de score opende. Patrick Bloemberg kopte vanuit een hoekschop de bal op de Fit Boys doelman, maar deze wist de bal niet te controleren.

De afvallende bal viel precies voor de voeten van Nick van der Sleen die daarna de bal simpel kon binnen tikken. 0-1. FC Klazienaveen probeerde door te drukken. Het kreeg kansen via Nick van der Sleen en Iwan Lambers, maar die wisten de score niet verder uit te bouwen. In het verloop van de eerste helft kreeg Fit Boys ook mogelijkheden op de gelijkmaker, maar verzuimden enkele goede mogelijkheden te verzilveren.

Ruststand 0-1 en na de thee werd het een één-richting verkeer op het doel van Fit Boys. Binnen vijf minuten stond FC Klazienaveen op 0-2 via Bart Buirs die met een stiftje de Fit Boys doelman passeerde. Tien minuten wist FC Klazienaveen het overwicht om te zetten in een derde treffer. Nu was het Iwan Lambers die in navolging van Bart Buirs die na goed aangeven van Patrick Bloemberg, met een super mooi stiftje de Beiler doelman passeerde. 0-3.

Daarna wist Fit Boys nog de eer te redden met een treffer van Matthijs Bonnen na een overtreding van Martin Bauerhuit rond de zestien. De vrije bal van Bonnen viel via de muur tegen het net. 1-3. De wedstrijd viel daarna een beetje dood, maar Patrick Bloemberg wist in de 80e minuut na een goede lage voorzet de bal via een sliding tegendraads in het doel te werken. Eindstand derhalve 1-4.