Zandpol blij met punt tegen Eext

ZANDPOL – In de zondag 5e klasse E wist Zandpol zondagmiddag het nog ongeslagen Eext te trakteren op het eerste puntverlies in deze competitie. De mannen van trainer Cor Huls vierden de 0-0 eindstand dan ook een beetje als een overwinning.

Zandpol had in de eerste helft ook nog de meeste aanspraak op een treffer, want het ging er onbevangen in en had de pech dat Patrick Fietje al in de eerste minuut door de defensie van Eext wist te komen, maar de bal in het zijnet plaatste. In de derde minuut is het topscoorder Stefan Knuppe die alleen voor de Eexter doelman niet tot scoren wist te komen.

Na een kwartier is het Mark Wittendorp die de bal uit een vrije trap op de lat legde. Pas na een kwartier spelen nam Eext wel de overhand, maar Zandpol doelman Joey Otten stak deze wedstrijd in een bloedvorm en voorkwam met enkele goede reddingen dat de koploper tot scoren kon komen. In de rust probeerde trainer Cor Huls de spelers er van te overtuigen dat er misschien een stunt in zat. Zo zag de tweede helft er ook uit. Aanvankelijk leek een strijdend Zandpol het heft in handen te neme.

Het kreeg enkele kansjes, maar het laatste half uur kwamen wij gewoon goed weg, zegt Zandpol trainer Cor Huls: ,,Eext gooide de gaskraan verder open en wist ons op eigen helft vast te zetten. Ik heb Stefan Knuppe, die nog herstellende is die anderhalve week ziek is geweest, ook nog moeten wisselen. Daarna zag je de krachten bij ons wegvloeien en konden alleen maar verdedigen. Grote man in die laatste fase was zeker Zandpol doelman Joey Otten die alles tegen hield wat op zijn doel afkwam. Op deze 0-0 eindstand mogen wij dan ook trots zijn”.