Hansje de Jonge-0ud en Theo Oud na 60 jaar nog een gelukkig paar

EMMEN – Op oudejaarsdag vierden Hansje Oud-de Jonge en Theo Oud uit Emmen hun 60-jarig huwelijksfeest nadat het ruim 65 jaar geleden voor het eerst contact kreeg tijdens een vakantie op Ameland. Daar troffen de Groningse Hansje en de in Joure geboren Theo, op dat moment militair, elkaar voor het eerst en volgde er een dansavond. Aan het eind van de vakantie werden tijdens de boottocht naar het vasteland adressen uitgewisseld.


Theo: ,,Zij kwam uit de stad en had rode lippen en dat trok mij wel”. Na een verkeringstijd van vijf jaar werd in Groningen op 31 december 1959 het wettelijk huwelijk gesloten en op 2 januari 1960 volgde nog de kerkelijke inzegening. Hansje de Jonge werd op 20 januari 1935 in het Oosterpark geboren in een gezin van een deurwaarder bij de gemeente Groningen met nog twee zussen. Na de lagere school volgde Hansje een secretaresse opleiding. Nadat de twee dochters waren geboren kreeg zij een baan als hoofd van de administratie in het College van Beroep voor Bedrijven in de rechtspraak in Den Haag.


Theo Oud zag op 11 maart 1931 in Joure het levenslicht als vijfde in een gezin met 12 kinderen. Na de lagere school en zijn gymnasiumtijd kreeg Theo een kantoorbaan in Groningen, maar koos op 26-jarige leeftijd voor een baan als douaneambtenaar in Achtmaal in de buurt van Zundert. Door overplaatsing verhuisde het paar naar Nieuweschans en woonden daarna nog in Den Haag en Zoetermeer en kwamen uiteindelijk in Emmen terecht. Hansje: ,,Wij trokken tijdelijk bij mijn zus in om haar te ondersteunen nadat zij een hersenbloeding kreeg.

Na haar overlijden in 2011 besloten wij in Emmen te blijven en namen dit appartement over en wonen er nu met heel veel plezier. Filmen was een grote hobby van Theo en hij schreef en maakte onder anderen de film “De Herinnering”, een waar gebeurd verhaal op Ameland tijdens de Tweede wereldoorlog.” Hansje is een kunstenares gezien de keramiek en glasmozaïek in huis terwijl de vele puzzels in de woning zijn gemaakt door Theo. Het paar kreeg twee dochters, twee schoonzonen, drie kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. Binnenkort gaan ze naar de kinderen in Zoetermeer om het 60-jaar huwelijk te vieren op de dag dat ook een schoonzoon en achterkleinkind jarig zijn. Op de trouwdag kwam burgemeester Eric van Oosterhout ook even op bezoek om het paar met deze mijlpaal te feliciteren. (foto Heintje Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda