Schoonebeker Pluim en Glazen Camera

SCHOONEBEEK – Tijdens een druk bezochte nieuwjaarsreceptie reikte burgemeester Eric van Oosterhout de Schoonebeker Pluim uit aan André Lambers. Hij deed dat namens de plaatselijke Culturele Raad. Lambers kreeg de ‘erkenningprijs’ als voorzitter van de Historische Vereniging Nei-Schoonebeek. Hij zet zich in voor het behoud van cultureel-historisch waardevolle objecten in het grensdorp.


Tijdens de bijeenkomst werd ook de Glazen Camera uitgereikt. Deze hoofdprijs van de jaarlijkse fotowedstrijd ging dit keer naar Marianna Espeldoorn-Finke uit Emmen. Een door haar ingezonden foto –een compositie van de zogeheten ballonnenplant met als titel ‘De teloorgang van een lampion’ – werd door de fotojury als mooiste c.q. beste aangemerkt.

De overige prijzen gingen naar: 2. Bert Drijfhout (Emmen) , 3. Louis Godschalk (Utrecht), 4. Willy Zomer (Weiteveen), 5. Geert Husen (Oosterhesselen), 6.Corry Huizenga (Klazienaveen), 7. Siny Raven Nieuw-Amsterdam), 8. Ineke van der Weide, 9. Rien van Boven (Emmen), 10. Gea Pol (Coevorden) De fotowedstrijd heeft in de loop der jaren een regionaal karakter gekregen. De inzendingen (dit jaar bijna honderd) komen volgens Harrie Timmerman van de organiserende Culturele Raad, die afgelopen jaar haar zilveren jubileum vierde, uit de wijde omgeving.


Marianna Espeldoorn-Finke, winnaar van de Glazen Camera en André Lambers(l) die de Schoonebeker Pluim ontving. Rechts Harrie Timmerman van de Culturele Raad Schoonebeek. (foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda