SVBO zat – Tiendeveen gestaakt

BARGER OOSTERVELD - In de zaterdag 4e klasse D werd de wedstrijd tussen SVBO zat en Tiendeveen na bijna een uur spelen door scheidsrechter Theo Hein gestaakt na aanmerkingen op zijn leiding van buiten het veld. Toen amper 10 minuten na rust Hans ten Kate het duel Michael Geerts won, waarbij die een overtreding claimde waar Hein terecht voordeel gaf en door liet spelen. Geerts ging vervolgens verhaal halen bij Ten Kate waarna de scheidrechter Geerts een gele kaart gaf, maar ook rood uitdeelde aan Ten Kate wegens slaan.

Toen de leidsman hem van de bank terecht buiten de omheining stuurde kreeg hij van buiten de lijn ook nog een opmerking met een K naar zijn hoofd geslingerd waarop voor Theo Hein de maat vol was en de wedstrijd staakte. SVBO begon overigens beter aan de wedstrijd dan Tiendeveen en had in de beginfase al een kans maar Stan Wolbers zag zijn schot gestopt door Sander Lubbers. Nadat Yusuf Ucan namens Tiendeveen zijn kopbal van de lijn gehaald zag door een verdediger opende SVBO de score door Michael Geerts. 1-0. Drie minuten later plaatste Nick Klingenberg een vrije bal van ruim 20 meter precies in de bovenhoek. 2-0.

Tiendeveen kreeg voor de thee één grote kans, maar Ismaël Ucan kopte de bal uit de voorzet van Justin Lunenborg net naast. In de slotfase van de eerste helft zag SVBO op slag van rust zelfs de 3-0 binnen vliegen via een verdedigend been. Na rust werd er nog amper tien minuten gespeeld tot het moment van staken maar hierin wist Ismaël Ucan nog wel met een snelle rush de verdediging van SVBO eruit te lopen en doelman Bjorn Klokow passeerde. 3-1. Met nog 35 minuten te spelen werd vervolgens de kleedkamers opgezocht en de resterende minuten zullen door de KNVB wel opnieuw worden vastgesteld. Eindstand 3-1.