NWVV maakt het niet af tegen VVAK

NIEUW WEERDINGE - Als een komeet schoot NWVV op eigen veld uit de startblokken tegen het lager geplaatste VVAK in de 5e klasse F. Binnen een minuut stonden de Nieuw Weerdingers op een 1-0 voorsprong. Via een snelle aanval over de rechterkant is het Roy Super die de bal vanaf een meter of twaalf uit de lucht keihard binnen wist te schieten. 1-0. NWVV wist dat er vandaag iets te halen viel en ging direct door en dat had in de 20e minuut succes.

Een schot van Roy Super op het VVAK doel werd binnen de zestien met de hand beroerd en Peter van Elten maakte vanaf de stip geen fout. 2-0. Op slag van rust werd het nog wel 2-1 via een geweldig afstandsschot in de kruising van Gert Jan Kamphuis. Dat werd ook de ruststand. Geert Aalderink probeerde zijn spelers in de rust te overtuigen dat zij deze middag de bovenliggende partij waren en op de goede weg waren om de volle winst binnen te halen. Aalderink: ,,Helaas hebben ze dat niet helemaal goed begrepen, want in de tweede helft zag ik een heel ander NWVV. Het liep plotseling heel anders en VVAK heel langzaam de bovenliggende partij werd. Ik zag plotseling een steeds minder voetballende ploeg, waarin ook het tempo verdween en zag alleen maar foute passes en veel verloren duels bij mijn ploeg”.

VVAK kreeg steeds meer mogelijkheden en dat leverde in de 70e minuut verdiend de gelijkmaker op via een treffer van Erik Sieders. 2-2. Daarna begon het pas echt een wedstrijd te worden waarin beide ploegen voor de volle winst gingen. VVAK kreeg de betere kansen, maar ook NWVV verzuimde ook enkele mogelijkheden niet te verzilveren. Geert Aalderink: ,,Gezien de gehele wedstrijd wel een terechte uitslag, maar gezien onze goede start is het voor mij toch wel een teleurstellende eindstand”.