Sterke slotfase levert FC Klazienaveen nog punt op

KLAZIENAVEEN – In de zaterdag 3e klasse D wist FC Klazienveen de thuiswedstrijd tegen ZZVV nog net in mineur af te sluiten. Na een 0-2 ruststand wist het een 5-2 achterstand nog weer gelijk te trekken. Met een 5-5 eindstand mochten de Klazienaveners toch nog een beetje blij mee zijn. FC Klazienaveen kende een matige eerste helft waarin het na en kwartier spelen op een 1-0 achterstand kwam door Bram Otten die overigens die middag met vier treffers een kwelgeest werd voor de Klazienaveners.

Enkele minuten na de 0-1 scoorde Otten ook de 0-2 binnen die tot de rust bleef staan. In de rust zal trainer Patrick Beek zijn manschappen ongetwijfeld even goed en heftig hebben toegesproken. FC Klazienaveen had in de eerste helft vooral moeite met het 3-5-2 systeem van ZZVV, maar kon in de tweede helft door enige omzettingen met een vrije man achter een vijfmans linie de aanvallen van ZZVV beter opvangen. Toch was het na de hervatting opnieuw Bram Otten die de bal voor de derde keer in het Klazienaveense doel deponeerde. 0-3. Daarna begon de thuisclub zich eindelijk te laten zien en wist via Patrick Bloemberg na bijna een uur spelen op 1-3 te komen. Tien minuten later was het weer Bram Otten die de marche weer op drie bracht. 1-4.

Met nog een kwartier te spelen kreeg het publiek eindelijk waar voor hun geld. Patrick Bloemberg zorgden voor de 2-4 door een goede voorzet van Jaimy Hemme prachtig vanuit de lucht met een volley over de ZZVV doelman tegen het net te plaatsen, maar een minuut later was het Janou van Veen die de stand naar 2-5 tilde. FC Klazienaveen begon daarna aan een sterk laatst kwartiertje en wist via treffers van Nick van der Sleen(3-5) en twee treffers van Jaimy Hemme zelfs nog op 5-5 te komen. FC Klazienaveen probeerde daarna ook nog wel de volle winst te pakken. Patrick Bloemberg kreeg in de laatste minuut nog die kans, maar vond de ZZVV doelman op zijn weg. Eindstand 5-5.