Erica 86 kansloos tegen VCG

GEESBRUG – In de zaterdag 5e klasse F liep Erica 86 afgelopen zaterdag in Geesbrug na een 3-0 ruststand tegen een 4-1 nederlaag op. VCG begon sterk aan de wedstrijd, maar Erica 86 doelman Jordi Werring wist in de eerste twintig minuten van de wedstrijd met goed keeperswerk doelpunten zijn doel schoon te houden, maar moest in de 20e minuut uiteindelijk wel zwichten. Een voorzet van Joeri Wiersma werd door Jan Benjamins goed met de borst opgevangen en legde de bal vervolgens prima tegen de het net.

1-0 en een minuut later stond het ook al 2-0 via een treffer van Sander van Veen. Erica’86 was daardoor even van slag, maar de mannen van Cor Huls wisten zich toch te herpakken. Even voor rust had dat bijna de aansluitingstreffer na een mis verstand achterin bij VCG. Rutger Hoge kwam daardoor plotseling alleen voor doelman Youri Smit te staan, maar hem niet wist te passeren. In de 42e minuut succes werd de wedstrijd eigenlijk al vroegtijdig in het slot gezet. De mee opgerukte verdediger Mark Brinks snelde door de laatste linie van Erica’86 en doelman Jordi Werring was kansloos. 3-0 en dat werd ook de ruststand.

In de tweede helft werd Erica’86 vooral fysiek sterker en daar hadden jonge spelers van VCG wel wat moeite mee. VCG ging daardoor wisselen en dat had succes. Het kreeg weer enkele goede kansen maar vonden steeds doelman Jordi Werring op hun weg. In de 87e minuut kreeg Erica’86 eindelijk loon naar werken via een treffer van Rutger Hoge uit een hoekschop. 3-1. Het slotakkoord was echter voor de thuisclub dat in de laatste minuut via Mark Brinks de eindstand op 4-1 bepaalde. In deze 5e klasse F liep VEV uit Klazienaveen Noord in Dalerpeel tegen het hoger geplaatste NKVV een gevoelige 8-0 nederlaag op.