Titan doet goed zaken in de 4e klasse D

NIEUW WEERDINGE - In de zondag 4e klasse D deed Titan zondagmiddag goede zaken. Het won zelf met 5-1 van het onder aanstaande Balkbrug. Voetballend was het niet hun beste wedstrijd want er lukte maar weinig.

Het kwam na een kwartier wel op voorsprong door Harm Jan Moesker die een verzet vanaf de middenlijn naar waarde beoordeelde en keurig binnen kopte over de uit zijn doel gekomen doelman. 1-0. Deze stand bleef tot de thee op het scorebord staan, want de anders zo trefzekere Rick Hendriks werd tot twee keer toe vrij voor de doelman van Balkbrug gezet maar verzuimde te scoren.

In de rust had trainer Geert Aalderink wel enkele opmerkingen: ,,Wij speelden niet echt goed. De eindpass lukte heel vaak niet en soms werd ook te snel de lange bal gezocht”. In de tweede helft ging dat allemaal een stuk beter. Na een uur spelen stond het 2-0 door Jelmer Deuling die de bal uit een hoekschop van Rick Hendriks binnen kopte. Even later werd een overtreding binnen de zestien bestraft met een strafschop, maar Harmjan Moesker verzuimde deze kans te benutten.

Enkele minuten kreeg Titan weer een strafschop wegens hands. Harmjan Moesker nam opnieuw de verantwoording en tikte de 3-0 binnen. Daarmee was de wedstrijd wel gelopen. Een kwartier voor tijd kon Rick Hendriks na een mooie steekpass alleen op doel af en scoorde de 4-0. Even later werd het ook nog 5-0 door Nick Katoen die de bal uit een hoekschop bij de 2e paal binnen kopte. Uiteindelijk redde Lennart Baas de eer voor Balkbrug door de eindstand op 5-1 te bepalen.

Geert Aalderink: ,,Het was een regelmatige overwinning en zijn twee plaatsen geklommen. Aanstaande zondag moeten wij tegen KSC proberen om deze overwinning een goed gevolg te geven.