VEV kansloos in Geesbrug

GEESBRUG – In de zaterdag 5e klasse F liep VEV uit Klazienaveen Noord in Geesbrug tegen VCG een 4-0 nederlaag op. VEV dat door personele problemen, zeer matig presteert op het veld, kon ook zaterdagmiddag geen potten breken. VCG nam vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief en creëerde enkele goede kansen maar de aanvallers hadden het vizier niet op scherp staan.

Na een half uur spelen stuurde Jan Benjamins met een mooie solo een aantal verdedigers van VEV het bos in en legde de bal keurig terug. Helaas was er niemand bij VCG die was meegelopen om de aanval af te ronden. De eerste helft bestond vooral uit het missen van kansen. VEV kwam bijna niet in het stuk voor, een enkele keer kwamen de mannen van Harry Schepers voor het doel van Youri Smit maar tot echt gevaar leidde dit niet. In de tweede helft was het spelbeeld niet veel anders.

Na een kwartier besloot VCG trainer Beuker te wisselen, Stefan Hugen en Jary Moman vervingen Justin Scholing en Justin Feddema en vooral het inbrengen van Moman bleek een gouden greep. De zeer rappe rechtsback kwam wel mee op en tikte de bevrijdende 1-0 achter doelman Mulder. In de 73e minuut gaf ook topscorer Sander van Veen doelman Mulder het nakijken en schoot de bal feilloos binnen. 0-2.

VEV had het daarna wel gezien met als gevolg dat Dinand Post van VCG in de 86e minuut een vlotte aanval mocht afronden met een doelpunt. 3-0. Van Veen had het slotakkoord, want nadat doelman Mulder zich verkeek op een hoge inzet rolde de bal zo in het doel. Eindstand derhalve 4-0.