Schoonebeek herstelt zich tegen VIOS (O)

SCHOONEBEEK -Nadat vorige week een nederlaag in de tweede periode tegen Sleen werd geleden, kwam zondagmiddag VIOS (O) op bezoek. VIOS, de nummer 12, leek de ideale tegenstander om het zelfvertrouwen weer op te krikken.

Met een 3-0 overwinning deed Schoonebeek dat goed en doet nog steeds mee voor de tweede periode. De eerste helft ging voetballend redelijk gelijk op, maar de meeste en beste kansen waren voor Schoonebeek. Binnen een kwartier kreeg Schoonebeek meerdere kansen om op voorsprong te komen. Vervolgens kreeg ook VIOS kansen. Zo schoot Jeroen Schepers net over en kon Johan Bos een scherpe voorzet bij de tweede paal ternauwernood tot corner verwerken.

In de 24e minuut kwam Schoonebeek wel op voorsprong. Een vrije bal van Jordy Bosch werd door een VIOS-verdediger verlengd in de voeten van René Streuer en die hoefde de bal alleen nog het laatste tikje te geven. 1-0. Daarna ging Schoonebeek door met het creëren van kansen, maar Niek Huser schoot net over. Na de rust kwam Schoonebeek beter uit de kleedkamer. Een half uur lang had VIOS niets in te brengen en Schoonebeek bleef vooral kansen missen.

In de 61e minuut werd na een goede combinatie tussen Huser en Steffens de bal deze keer door Huser binnen getikt. 2-0. Na een half uur in de tweede helft kreeg verdediger Harmen Muskee van VIOS een tweede gele kaart. VIOS, gereduceerd tot 10 man, leek te ontwaken en begon in één keer ook weer mee te voetballen. Guus Kok glipte er een paar keer langs, maar zijn voortzetting was telkens ondermaats.

En invaller Rafael van Beek raakte een keertje de paal en strandde op doelman Berens. Vlak voor tijd besliste Schoonebeek de wedstrijd, nadat eerst invallers Jeffrey Berens en Niels Striper strandden op doelman Nijenbanning, was het Berens die in de 87e minuut een voorzet van Huser binnen kopte. Eindstand 3-0.