Bargeres verrast koploper Sweel in eigen huis

ZWEELOO - In de zondag 4e klasse D leek koploper Sweel op eigen veld zijn koppositie te verstevigen tegen middenmoter Bargeres. Het liep allemaal heel anders, want zondagmiddag ging Bargeres er helemaal voor en won na een 0-1 ruststand met 3-1.

Grote man in deze wedstrijd werd Casper Dorgelo met drie doelpunten. De 0-1 viel na bijna tien minuten voor de rust. Vanuit een snelle counter liet Dorgelo een aantal spelers van Sweel staan en scoorde beheerst de 0-1 die tot de rust op het scorebord bleef staan. Na de thee ging Bargeres direct door, want de tweede helft was nog maar net onderweg of Casper Dorgelo had zijn tweede treffer er in liggen. Deze keer mocht hij vanaf de zestien een vrije bal nemen en wist de bal hard en laag onder de Sweel doelman door te spelen. 0-2.

Sweel kwam daarna nog wel even weer terug in de wedstrijd door Rik ter Avest die een strafschop wist te benutten na een handsbal binnen de zestien. 1-2. Het werd toen nog even weer spannend, maar nadat Martin van Veen wegens natrappen met rood mocht vertrekken werd het moeilijk voor Sweel. De gasten uit Emmen kregen nu wel meer ruimte en die werd ook goed gebruikt. Uiteindelijk was het weer Casper Dorgelo die met zijn derde treffer van de middag de wedstrijd een kwartier voor tijd in het slot zette.

Bargeres trainer Aryan Doldersum zag het vanaf de kant met veel genoegen aan: ,,Je speelt tegen de koploper, maar het was een wedstrijd waarin goed gevoetbald ver te zoeken was. Ik moet mijn ploeg wel een compliment geven. Deze overwinning op de nummer één was vooral de beloning voor mijn ploeg die veel strijd en inzet op het veld liet zien. Wij zijn blij met de drie punten en hopelijk kunnen wij dat komende zondag een vervolg geven tegen het op de derde plaats staande OVC’21 dat overigens met 3-2 verloor van DVC’59”.