NWVV begint beker met winst op Erica'86

NIEUW WEERDINGE - In poule 2 van de noordelijke districtsbeker heeft NWVV op eigen veld met 2-1 overwinning op Erica’86 de eerste punten binnen gehaald. De ploeg van trainer Geert Aalderink won na een 0-0 ruststand met 2-1 van Erica'86. De wedstrijd kende vooral matig voetbal van beide kanten die dan ook halverwege nog op 0-0 stond. Beide ploegen wist zich niet echt kansen uit te spelen.

Na de gebruikelijke thee was het na een uur spelen de thuisclub die een 1-0 voorsprong nam. Marco Super wist een goede voorzet vanaf de zijkant met gevoel af te ronden. 1-0. Vijf minuten later wist Mylan Duursma zijn ploeg naar een 2-0 voorsprong te tillen. Na een mooie steekpas van Peter van Elten omspeelde hij de Erica'86 doelman en scoorde beheerst. De wedstrijd leek gezien het spelbeeld van de eerste helft gelopen.

Erica'86 toonde toch nog even veerkracht, want enkel minuten later scoorden zij toch nog de aansluitingstreffer. Na een verre uittrap van de Erica doelman miste de vrije verdediger van NWVV de bal en kon de spits van Erica vrij voor de keeper scoren. Daarna gebeurde er eigenlijk weinig meer en eindigde deze niet beste wedstrijd met weinig voetbal in een 2-1 winst voor de Nieuw Weerdingers.