NWVV zonder punten terug uit Steenwijkerwold

STEENWIJKERWOLD - De reis naar Steenwijkerwold was voor NWVV minder succesvol dan gehoopt. De mannen van trainer Geert Aalderink verloren na 1-0 ruststand met 2-1 de eerste wedstrijd in de zaterdag 5e klasse F. Na een goede bekerwedstrijd tegen FC Klazienaveen, waardoor de Nieuw Weerdingers verrassend poulewinnaar werden, keek NWVV vol vertrouwen uit naar de start van de competitie. De thuisclub wist binnen een kwartier de wedstrijd al een beetje naar hun hand te zetten na een doelpunt van Toby de Boer. 1-0.

NWVV ging daarna met volle overgave op jacht naar de gelijkmaker, maar tot aan de thee lukte dat niet. Wel vielen er in deze eerste helft over en weer drie gele kaarten. Rust 1-0. Tijdens de rust probeerde trainer Geert Aalderink zijn ploeg mee te geven, wat er moest gebeuren wilde men wel de drie punten mee naar huis te nemen. Geert Aalderink: ,,Wij speelden niet slecht een creëerden ook wel kansen, maar wisten het niet af te werken. Wij hadden wel meer balbezit, maar dat telt niet”.

De Nieuw Weerdingers moest tot een kwartier voor tijd wachten voordat Milan Duursma de stand op 1-1 wist te brengen. De vreugde was echter maar van korte duur, want Steenwijkerwold wilde ook graag de punten in huis houden. Dat lukte, want Toby Boer bezorgde met zijn tweede treffer van de middag voor een 2-1 voorsprong. Uiteindelijk werd dat ook de eindstand omdat NWVV niet meer in staat was een bres in de Steenwijkerwoldse verdediging te slaan. Eindstand derhalve 2-1.