Valther Boys probleemloos langs De Treffers 16

VALTHE - De start van Valther Boys in de nieuwe competitie was zeer hoopvol in de zondag 5e klasse D. Op eigen veld kende het geen pardon met Treffers 16 uit 2e Exloërmond door deze wedstrijd met 4-1 te winnen. Vanaf het begin leek het daar niet zo op want de gasten uit 2e Exloermond wisten als eerste na een kwartier spelen het net te vinden. 0-1. Na een half uur spelen was het Jan Brinks die de score weer gelijk wist te trekken voor de ploeg van trainer Albert Kamps. 1-1.

Valther Boys bleef daarna doorgaan en nadat Joël Eggens in de 40e minuut de stand naar 2-1 wist te tillen was de wedstrijd, gezien het spelverloop, nog niet echt gelopen. De Treffer probeerde wel iets aan die stand te doen, maar de defensie van Valther Boys stond deze middag beter dan tijdens de wedstrijden voor de noordelijke districtsbeker. 2-1 stond het bij rust en na de thee wisten de mannen van trainer Albert Kamps de goed lijn door te trekken. Robin Eggens drukte alle hoop voor De Treffers de grond in door Valther Boys in de 55e minuut op een 3-1 voorsprong te zetten.

Daarmee leek de strijd gestreden, maar Valther Boys wilde meer en kreeg dat uiteindelijk via een doelpunt van Jeroen Dam in de allerlaatste minuut. Daarmee bepaalde hij de eindstand op 4-1 en konden de boys de drie punten in eigen huis houden. Volgende week staat er weer een mooie wedstrijd op de rol, want dan moet het bij Roswinkel op bezoek dat de competitie ook met een overwinning is begonnen.