HOC niet verder dan 1-1 tegen Westerwolde

ODOORN – In de zondag 3e klasse C kwam HOC zondagmiddag niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Westerwolde. De Hunso-Oring Combinatie was de bovenliggende partij maar tot echt gevaarlijke situaties leidde dit niet. In de 15e minuut weigerde arbiter Dorgelo een strafschop aan Westerwolde toe te kennen, nadat René v.d. Laan binnen de zestienmeter onderuit was getikt.

In de 26e minuut legde hij de bal aan de andere kant wel op de stip na een overtreding van aanvoerder Rudolf Riks. Dat leverde hem ook z’n eerste gele kaart op. Frank Fokke wist wel raad met de strafschop en schoot beheerst de 1-0 binnen. Dit werd ook de ruststand. Was HOC in de eerste helft de bovenliggende ploeg, in de tweede helft kreeg Westerwolde steeds meer grip op HOC.

Aanval na aanval rolde op het doel van de Hunso Oring Combinatie af, maar de beslissende pass kwam meestal net niet aan. Slordig balverlies van HOC bracht Arjen Heidekamp in de 54e minuut in balbezit. Met een bekeken breedtepass bediende hij René v.d. Laan die vanaf de punt van de zestien de bal precies over keeper Nieborg in de lange hoek krullen.1–1.

Westerwolde probeerde daarna nog meer uit dit duel te halen, maar HOC hield stand. De grootste kans op de 2–1 had Joan Solano, maar vrij voor doelman Nieborg schoof hij de bal net langs het doel. Gezien de hele wedstrijd was deze 1-1 wel een terechte uitslag.