Weiteveense Boys kan voorsprong niet vasthouden

WEITEVEEN - In de zondag 5e klasse D moest Weiteveense Boys afgelopen zondag genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel tegen Alteveer. De mannen van trainer Harm Kiers stonden halverwege de wedstrijd nog op een 1-0 voorsprong door een treffer van Stijn Scherpen in 8e minuut.

De boys probeerden daarna als bovenliggende partij wel een beter uitgangspositie voor de tweede helft te creëren, maar Alteveer wist tot aan de thee het doel verder dicht te houden. In de tweede helft was het Alteveer die het eerste succes behaalde door in de 57e minuut via Roy de Wijk op 1-1 te komen. Het antwoord van Weiteveense Boys kwam tien minuten door een mooie treffer van Ian Wesseling. 2-1.

Met nog twintig minuten te gaan kon het nog alle kanten op en het was Alteveer die een kwartier voor tijd de ploegen weer in evenwicht bracht. Na en overtreding van Jelle Imming binnen de zestien volgde een strafschop en stond Dennis Klooster oog in oog met doelman Frank Peters. Die koos wel de goede hoek, maar kwam net een vingerlengte te kort om de bal te stoppen. 2-2.

Daarna ontspon er zich op een kaal en kil sportpark ’t Amsterdamsche Veld in Weiteveen een wedstrijd waarin beide ploegen voor de winst gingen maar uiteindelijk met de 2-2 eindstand genoegen moesten nemen. Weiteveense Boys staat nu met 1 gewonnen en twee gelijke spelen op de derde plaats achter GKC en Sp Roswinkel. Komende zondag speelt Weiteveense Boys de uitwedstrijd tegen Zandpol, aanvang 14.00 uur.