vv Emmen op eigen veld onderuit tegen Hoogeveen

EMMEN – In de zondag hoofdklasse werd zondagmiddag op sportpark Meerdijk de Drentse derby tussen vv Emmen en Hoogeveen gespeeld. Hoogeveen was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en won verdiend met 2-0. In de eerste helft probeerde vv Emmen achterin de zaak dicht te houden en weinig ruimte weg te geven.

Hoogeveen beleefde daarom in en tegen Emmen dan ook een traditioneel lastige middag. De kansjes die er kwamen waren voor de gasten, maar afstandsschoten en een goede aanval via Thomas Reinders en Tom Heerkes troffen geen doel. Ook vv Emmen wist niet tot scoren te komen zodat het halverwege de wedstrijd nog 0-0 stond. In de tweede helft veranderde het beeld van de wedstrijd niet echt. Hoogeveen had meer balbezit, maar kon dat niet direct belonen met een doelpunt.

Emmen kon ook maar weinig gevaar stichten voor het Hoogeveense doel. Uiteindelijk kregen de mannen van trainer Nico Haak in d 70e minuut toch loon naar werken. Nadat Noah Schuurman een goede kans onbenut liet, was het invaller Joost Screever die even later wel de goede richting vond en beheerst de 0-1 binnen pegelde. Deze voorsprong voor de mannen van Nico Haak was dan ook zeker verdiend.

Emmen probeerde het nog wel, maar Hoogeveen bleef de bovenliggende partij. Uiteindelijk was het Emil Bijlsma die tien minuten voor tijd de bal in de rechterhoek langs doelman Jim ten Hoor binnenschoot. 0-2. De wedstrijd was gespeeld en Hoogeveen kon even later de drie punten op haar conto bijschrijven.

Terwijl Alex Blekkink toekijkt probeert Arjan Goeree zich te ontdoen van Thomas Reinders(23) en Tom Heerkes (12). (foto Bennie Wolbers)