Bargeres keihard onderuit op eigen veld

EMMEN - In de zaterdag 5e klasse F kreeg Bargeres gistermiddag koploper Udiros uit Nieuwehorne op bezoek. De mannen van trainer Aryan Doldersum verloren na een 2-2 ruststand met 5-2 van de koploper in deze 5e klasse F. Udiros kwam al na vijf minuten op voorsprong, maar Marciano Hummel wist na een kwartier spelen de stand weer gelijk te trekken. 1-1.

Bargeres probeerde door te drukken, maar de gasten uit Friesland waren voetballende misschien net iets beter en was vooral gevaarlijk in de omschakeling. Tien minuten later stond Bargeres opnieuw op achterstand door een treffer van Marten Jitse Kuipen, maar op slag van rust kwam Bargeres op een mooi moment weer gelijk door opnieuw Marciano Hummel. 2-2.

Bargeres trainer Aryan Doldersum zal zijn spelers in de rust zeker hebben meegegeven dat er wel iets mogelijk was in de tweede helft. Na de thee was het echter Udiros die binnen enkele minuten toesloeg met twee treffers. Doelpunten die niet uit sprankelende aanvallen werden gescoord, maar vooral ontstonden door persoonlijke fouten bij de Emmenaren.

Met een 2-4 stand was het eigenlijk ook wel al gelopen, maar Bargeres probeerde het daarna nog wel. De meeste kansen kreeg Udiros, maar vond bij een aantal aanvallen doelman Jarno Mentink op hun weg die als een beer te kepen. Nij behoedde Bargeres voor een nog grote afstraffing, maar moest vlak voor tijd toch nog een keer zwichten toen Gosse Postuma simpel de eindstand op 2-5 bepaalde.

Bargeres aanvoerder Gilles Kalter moet hier weer achter een speler van Udiros aan als die vanuit de omschakeling weer heel snel counteren. (foto Bennie Wolbers)