FC Emmen knikkert FC Groningen uit de beker

EMMEN – FC Emmen heeft zich dinsdagavond verzekerd van een plaats bij de laatste zestien van de KNVB Beker. Op sportpark De Oude Meerdijk wonnen de Emmenaren na een 0-1 ruststand met 2-1 van de Groningers. Glen Bijl zorgde voor de 1-1 en Anco Jansen tekende voor de 2-1. Emmen begon zonder de niet fitte Michael de Leeuw goed aan de wedstrijd.


Keziah Veendorp was dichtbij de openingstreffer, maar tot twee keer toe werden twee inzetten gekeerd door Azor Matusiwa en in tweede instantie door de liggende doelman Sergio Padt. Daarna had FC Emmen de pech dat een schot vanaf de zijkant door Ricardo van Rhijn enkele centimeters voor de tweede paal langs ging. Vlak daarna was het FC Groningen dat in de omschakeling op voorsprong kwam via Ramon Lundqvist. De eerste inzet wist Dennis Telgenkamp nog te stoppen, maar de afvallende bal werd nu wel langs Telgenkamp geplaatst. 0-1 en na deze treffer leek FC Groningen de wedstrijd in handen te krijgen. Tot de rust kwam FC Emmen niet veel meer in de buurt van doelman Sergio Padt.

Na de thee bracht Dick Lukkien Anco Jansen en Lentini Caciano voor Nikolai Laursen en Donis Avdijaj, waarmee FC Groningen het steeds moeilijker kreeg. Anco Jansen leek de eerste die zou toeslaan, maar een overtreding in de zestien van Matusiwa werd door scheidsrechter Blom niet met een penalty bestraft. Uitstel van executie, want even later bereikt een prachtige dieptepass van Keziah Veendorp Glenn Bijl en die scoorde vrij voor doelman Sergio Padt de 1-1. Emmen ging daarna door en een blunder van Padt werd de inleiding van de 2-1. Nadat de hard werkende Marko Kolar voor goed stoorwerk zorgde, kreeg Anco Jansen de bal in de voeten en scoorde de verdiend winnende treffer. 2-1 en daarmee plaatste Emmen zich bij de laatste 16 in de strijd om de KNVB beker.


Anco Jansen kan zijn tweede treffer maken maar Sergio Padt kan de bal nog net keren


Caner Cavlan gaar onder het toeziend oog van scheidsrechter Blom richting de zestien van FC Groningen


Deze ooievaar zit al enkele weken hoog en warm de wedstrijden van FC Emmen te volgen


Glen Bijl viert zijn feestje nadat hij de 1-1 op het scorebord wist te zetten

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda